В Ужгороді планують скоротити понад сотню ставок медпрацівників

23
6

Відповідний проект рішення розглянули сьогодні на засіданні виконкому. Це питання викликало бурхливі обговорення.

Згідно з проектом рішення пропонують:

1. В.о.начальника відділу охорони здоров’я (Столярова І.М.) забезпечити організацію роботи по проведенню скорочення 80,5 штатних одиниць та 33 ліжкомісць в лікувально-профілактичних закладах міста.

2.Головному лікарю центральної міської клінічної лікарні (Курах І.І.) провести скорочення 30,5 штатних одиниць та 33 ліжок згідно з додатком 1.

3. Головному лікарю міського перинатального центру (Чабан А.Т.) провести скорочення 7,25 штатних одиниць згідно з додатком 2.

4. Головному лікарю міської дитячої клінічної лікарні (Рошко І.Г.) провести скорочення 5,75 штатних одиниць та провести розмежування функцій 15 дільничних педіатрів згідно з додатком 3.

5.Головному лікарю міської поліклініки (Козак Т.Ю.) провести скорочення 37,0 штатних одиниць згідно з додатком 4.

6.Головним лікарям лікувально-профілактичних закладів міста (Курах І.І., Рошко І.Г., Чабан А.Т., Козак Т.Ю.):

-в строк до 07.12.2012 попередити працівників про наступне вивільнення у зв’язку із скороченням чисельності та штату;

-в строк до 07.02.2013 завершити роботу по вивільненню;

-до 10.12.12 року провести скорочення 33 ліжок в центральній міській клінічній лікарні;

-проаналізувати чисельність штатних працівників з метою максимального їх навантаження;

-продовжити в 2013 році роботу по оптимізації мережі і штатів з метою забезпечення відповідності штатної чисельності працівників до розмірів асигнувань, передбачених кошторисами;

-враховуючи високий рівень забезпеченості міста лікарями, тимчасово призупинити прийом лікарів на роботу. В разі звільнення лікарів, прийом на роботу проводити за умови обов’язкового погодження з відділом охорони здоров’я міської ради відповідно до вимог Статутів лікувально-профілактичних закладів міста та Положення про відділ охорони здоров’я;

- провести в 2013 році подальшу оптимізацію ліжкового фонду у відділеннях, де забезпеченість ліжками перевищує середньорайонний показник, за рахунок впровадження стаціонарозамінюючих форм медичної допомоги (денні стаціонари, відділення хірургії одного дня);

- лікування населення Ужгородського району проводити в межах асигнувань, передбачених міжбюджетним трансфертом;

-визначати орендарів приміщень виключно на конкурсних засадах з найвищими орендними ставками;

- вести постійний контроль за повнотою надходжень коштів до спеціального фонду;

7.Персональну відповідальність за прийом на лікування мешканців інших адміністративно-територіальних одиниць, з якими не укладено договорів міжбюджетного трансферту, покласти на головних лікарів лікувально-профілактичних закладів міста.

8. Про хід виконання рішення інформувати виконком міської ради до 10.02.2013 року. 

Коментарі

П
питю

Нема у нас лiкарiв! Взяточники,неуки i крохобори!!! Ганьба шановне панство,ганьба!! У 80% дипломи купленi, у 96% вiдсутне поняття етики та моралi. Це моя особиста думка,можливо я помиляюсь...

D
dyr

Після празника вина до Мукачева дійде.

ІІ
Іван Іванович

Лікарів повинно бути стільки, щоб їм могли платити заробітню платню. Ви бачили, що коїться в лікарнях. Лікар приймає тільки тих хто щось має. А тих хто прийшов за безкоштовною медициною навіть в кабінет не пускають. Повинно бути лікарів мало, але справді професіоналів!

1
123

а лікарям ще і зарплату платять?

А
Анна

Оптимізація, економія і т.д. Суть справи така. Знову людей викинуть на вулицю без засобів на існування. Але це простіше, ніж відкрити завод, фабрику, створити робочі місця і у такий спосіб наповнити бюджет та різні там фонди. Тим більше, що за нинішнього побуту, дороговизни на послуги і продукти люди здоровішими не стали. Чи, може, після цього скорочення у міській лікарні хворі матимуть ватку, шпріци та лейкопластир задурно?!

1
123321

Шановні власники сайту уважно переглядіть рішення з додатками і побачите що скорочують не по сто лікарів а по 0,25 та 0,5 ставок скорочують медсестер і санітарок які нічого не роблять а тільки вимагають гроші. Якщо уважно читати документ то побачити що у лікарів скорочують по 0,25 та 0,5 ставки тобто лікарі отримували до своєї ставки розділеної ставки працівника якого не було (наприклад 2 лікарі лілять ставку 3 і отримують 1,5 ставки але за це він має працювати не 8 годин а 12 в день - покажіть в якій лікарні чи поліклініці ви бачили графік роботи лікаря 12 годин)

Читайте також