В Ужгороді пропонують встановити дві міні ГЕС

13
0

ТОВ "Закарпатське енергетичне товариство" саме зараз у міськраді презентує влаштування міні ГЕС на р. Уж в м. Ужгороді в районі парку "Підзамковий" та в районі парку "Боздошський".

За словами керівника проектів Віктора Акатова, з цими міні ГЕС Ужгороду пропонуються новітні французькі технології: «Ці станції мають переваги: не потребують будівництва водосховищ, а основою такої станції є турбіна, що є безпечною для річкової фауни, риби та збагачує воду киснем. Сміття, що прибуває до греблі утилізується і відправляється на переробку. Елементи станції слугуватимуть частиною велосипедних  маршрутів. Будівництво цих станцій триватиме 8 місяців».

Віктор Акатов додав, що такі міні ГЕС вже успішно працюють в Австрії, Німеччині, Італії та інших країнах ЄС. А на дослідження можливостей встановлення та підготовку документації ТОВ потратило вже 700 тисяч грн.

До слова, на найближчу сесію міськради вже винесений проект рішення «Про розроблення містобудівної документації», яким пропонується погодити товариству з обмеженою відповідальністю "Закарпатське енергетичне товариство" розроблення за власні кошти містобудівної документації - детальних планів території для розміщення міні гідроелектростанцій на річці Уж біля стадіону "Авангард" та біля парку "Підзамковий" та розробити містобудівну документацію.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також