В Ужгороді розпочався суд над підлітками,

18
0

які вбили молодого чоловіка через собаку

Сьогодні, 1 грудня, в Апеляційному суді Закарпатської області розпочалися судові слухання у справі щодо вбивства групою з 5 осіб, 4 з яких - неповнолітні, 20-річного Віктора Берілли, який дорікнув компанії катуванням бездомного собаки. Чотирьом із обвинувачених інкримінують хуліганські дії (ст. 296 ККУ), одному - умисне вбивство з хуліганських мотивів (ст. 115 ч.2 п.7 ККУ).



Як повідомив ZAXID.NET представник потерпілої, дружини загиблого, Олександр Савчук, відповідно до закону, умисне вбивство з хуліганських мотивів тягне за собою покарання до 15 років позбавлення волі для неповнолітніх. Покарання за хуліганські дії передбачає до 4 років позбавлення волі.



Потерпіла через свого представника у суді О.Савчука заявила цивільний позов до батьків чотирьох обвинувачених і безпосередньо одного підсудного, який вже є повнолітнім, на 750 тисяч гривень як відшкодування моральної й матеріальної шкоди. Наступне судове засідання щодо розгляду цієї справи відбудеться 8 грудня.



Нагадаємо, 4 липня цього року близько 23-ї години компанія з 5 осіб, 4 з яких - підлітки, жорстоко побила 20-річного В.Беріллу. Суперечка виникла через те, що В.Берілла зробив зауваження одному з хлопців, бо той мучив бездомного пса. Підігріті алкоголем хлопці напали на чоловіка, повалили його на землю і жорстоко побили. Його били кулаками і ногами. В результаті викликана перехожими на місце події міліція допомогти потерпілому вже не встигла. Від отриманих травм він помер. Вдома у нього залишилась 1,5 місячна дитина.



Убивць затримали протягом кількох годин. Троє щойно закінчили школу, їм по 17 років, ще один, 16-річний, перейшов в 11-й клас. П’ятий із підозрюваних - 20-річний хлопець, раніше був судимий за крадіжку, хуліганство, завдання тілесних ушкоджень, відсидів у в’язниці три роки.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також