В Ужгороді розвиватимуть туризм на 150 тис грн

16
0

Програму розвитку туристичної галузі міста на 2012 рік прийняли сьогодні, 9 грудна на сесії міської ради. В проекті рішення на цю сферу передбачалось 100 тисяч.

 

«Ми вирішили збільшити програму, що була підготовлена на 2012 рік зі 100 тис грн. до 150 тис грн. Але потрібно ще переглянути зміст цієї програми. Це буклети, фільми і всі необхідні для покращення іміджу нашого міста речі», - розповів журналістам мер Віктор Погорєлов.
      
Відтак, згідно з Програмою, на організацію та проведення фестивалів, ярмарок та інших заходів (Свято Масляниці, Сакура Фест, Сонячний Напій,  Парад Наречених, Свято Миколайчиків та ін.) депутати виділили 20 тис грн. Ще 10 тисяч на святкування Дня Міста та 20 тисяч гривень на виготовлення  та  встановлення  детальної  карти  міста  на основних туристичних маршрутах та біля основних атракцій міста (автовокзал   (2 станції), зал/вокзал, аеропорт, в центрі міста (декілька), на кордоні). 
 
Місто Ужгород, що є обласним центром Закарпаття, древнім містом з понад 1116-ти річною історією відноситься до категорії міст України зі значною архітектурною спадщиною.  В місті розвинута мережа сучасного європейського рівня якості надання туристичних послуг турфірмами та послуг з проживання готельними закладами.  Ужгородська міська рада та громада міста розглядають туризм як один з пріоритетних напрямків економіки міста,  що сприятиме поширенню позитивного іміджу міста на кордоні є Європейським Союзом,  розвитку міської інфраструктури,  покращенню сфери послуг готелів,  ресторанного господарства,  торгівельного обслуговування,  створення нових робочих місць та стане одним з суттєвих джерел наповнення бюджету міста. 
Рішенням сесії Ужгородської міської ради від 12.12.2008  року № 917  затверджено Стратегію розвитку міста Ужгород до 2015 року, в якій одним з п'яти стратегічних пріоритетів розвитку міста Ужгород було визначено пріоритет "Розвиток сфер туризму, рекреації і оздоровлення на основі збереження історико- архітектурної спадщини і охорони довкілля". 
Операційними цілями пріоритету є: 
 -  збереження історико-архітектурної неповторності міста,  відродження  та    широке використання    культурних    та    природних особливостей; 
 -  розвиток туристичної інфраструктури та підготовка спеціалістів; 
 -  створення     цивілізованої     інфраструктури     відпочинку     та     охорона довкілля; 
 -  розвиток екологічно безпечних виробництв,  скорочення забрудненьводи, атмосферного повітря автотранспортом та ТПВ.  
З метою реалізації Стратегії розвитку міста до 2015  року,  стратегічного пріоритету щодо розвитку сфери туризму і розроблено вищезгадану Програму.
 
Довідка: В місті розвинута мережа туристично-рекреаційних та готельних закладів сучасного,  європейського рівня надання послуг,  що нараховує 22  готелі,  два готельно-туристичні комплекси та 4  мотелі.  У 2009  році готельними закладами міста надано послуги 72,5  тис.  осіб.  В місті здійснюють діяльність понад 50  туристичних фірм.  Турфірми міста організовують подорожі по Закарпаттю,  Україні та за кордон,  приймають на відпочинок вітчизняних та іноземних туристів,  здійснюють діловий та конгресовий туризм,  екскурсійні,  лікувально- оздоровчі, історико-краєзнавчі, гастрономічні та молодіжні спортивні тури. 
Вже стала традиційною Міжнародна виставка-ярмарка  "Тур'євроцентр- Закарпаття",  яка щорічно у вересні проводиться у місті Ужгороді.  Починаючи з 2004  року,  щорічно у жовтні проходять міжнародні фестивалі пластунів з культурного та мовного обміну, у квітні - фестиваль "Сакура-Фест".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також