В Ужгороді відбудеться чемпіонат України з більярду серед інвалідів

5
0

Шановні колеги, на прохання організаторів чемпіонату України з більярду повідомляємо, що захід розпочнеться 21 листопада о 10:00 у клубі «НЕО».

Нещодавно у прес-центрі «Закарпаття» відбулася прес-конференція, під час якої організатори чемпіонату – Закарпатського осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець та голова Закарпатського обласної організації «Інваспорт» Андрій Чегіль повідомили деталі.

Зокрема, що Чемпіонат України з більярду відбудеться уже втретє. За словами Олександра Лизанця, турнір проводиться серед інвалідів опорно-рухового апарату, яких поділено на 2 групи: так званих «колясочників» та «стоячих». Змагання проходитимуть з 21 по 23 жовтня. Офіційне відкриття відбудеться о 10:00 у клубі «НЕО». Про бажання стати учасником чемпіонату заявили 50 спортсменів із 18 областей. Закарпатська команда буде представлена десятьма учасниками.

На Закарпатті більярд не дуже поширений. За словами Андрія Чегіля, сьогодні він культивується у Виноградові та Ужгороді. Та, на переконання голови ЗОО «Інваспорт», сподіватися, що колись цей вид спорту стане параолімпійським і, відповідно, отримає можливість розвиватися, долучивши якісь солідні кошти, не доводиться.

Тим не менше, серед закарпатців-інвалідів є такі спортсмени, котрі демонструють результати на рівні із здоровими. «Під час минулого чемпіонату серед чемпіонів були і закарпатці, тому і цього разу хотілося б, аби наші спортсмени посіли призові місця», – сказав Андрій Чегіль.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також