В Ужгороді відкрили ковзанку, якій плюсова температура - не завада (ФОТО)

4
1

В Ужгороді відкрили ковзанку, яка витримує температуру повітря до 15 градусів тепла і не тане. Щоправда, ініціатори льодового майданчику—ужгородські підприємці—стверджують: навіть вищі температури зведеній за сучасними технологіями ковзанці—не завада.

Таку штучну ковзанку із справжні льодом облаштували на спортивному майданчику Ужгородського вищого комерційного училища (Православна набережна). Ужгородський прес-клуб провів для закарпатських журналістів виїзне засідання «на льоду», представники мас-медіа самі випробували переваги нової закарпатської атракції.

Ідея створити в Ужгороді ковзанку, яка працювала не тільки узимку, належить ужгородським підприємцям, які давно займаються хокеєм. Щоправда тренуватися в обласному центрі немає де, найближчий льодовий майданчик—у Словаччині. За часів Союзу місцеві хокеїсти могли використовувати криту ковзанку у Палаці дітей та юнацтва «Падіюн». Проте ще на початку 90-х ця ковзанка перестала діяти, поступово «відмер» дитячий хокей.
\
За словами підприємця Ростислава Яреми, пропозицію відродити зимові види спорту на льоду підтримали понад 10 місцевих бізнесменів, відтак почали шукати обладнання. Спочатку його мали привезти із Словаччини, але знайшлися фахівці і в Україні.
«Зробили все оперативно, почали роботи 2 січня, а завершили--10 січня. Вийшло міні-хокейне поле розміром 20м на 40 м. До речі, канадські тренувальні ковзанки мають розміри 26м на 56м , російські—60м на 30м,--каже Ростислав.— Плануємо готувати хокейні команди, набираємо маленьких діток від 3 років. Маємо двох тренерів, готується третій, який тренував ще молодіжну команду Падіюну. І планах—хокейний турнір Закарпаття».

Якщо буде зацікавлення у мешканців—ковзанка працюватиме і улітку,-- стверджують організатори. Вже навіть знайшли відповідного розміру тент, щоб зробити майданчик критим. За один раз на ковзанці можуть кататися 120 осіб, норма—7,5 квадратів на людину.
Працюватиме ковзанка з 11 ранку до 11 вечора. До послуг новачків крім консультацій фахових інструкторів-- симпатичні пластикові ведмедики, які допомагають втриматися на льоду. Окрім того у будні дні з 8 до 11 год. ранку за підтримки міської та облради школи та вузи міста проводитимуть тут безкоштовно день фізкультури.

Коментарі

К
ковзаняр

Це найдорожча ковзанка: 25 грн (середня зарплата) за 45 хвилин!

Читайте також