В Ужгороді відкривають відділення торакальної хірургії

14
0

Дотепер хворих відправляли на лікування до медичних закладів Києва та Львова

Сьогодні, 3 грудня, в Центральній клінічній міській лікарні (ЦКМЛ) Ужгорода відбудеться відкриття відділення торакальної хірургії обласної клінічної лікарні,- повідомили ЗІКу у прес-центрі УОЗ Закарпатської ОДА.

За словами завідувача відділенням, к.м.н., доцента Ігоря Келемена, питання  про необхідність відкриття відділення вирішувалось давно. Через брак площі в обласній клінічній лікарні було прийнято рішення розгорнути відділення на базі Ужгородської ЦКМЛ. З обласного бюджету виділено кошти для проведення ремонту та закупівлі устаткування необхідного для роботи відділення. Загалом було виділено коштів у сумі 640 тисяч гривень. Закуплено дороговартісний аппарат – відеоторакоскоп, за допомоги якого вперше в Закарпатті почали оперувати малоінвазивним бескровним методом при патологіях грудної клітини.

Відділення розраховано на 25 ліжок і поки працюватиме на площах міської лікарні.

Офіційно – це відділення обласної клінічної лікарні, яке утримуватиметься за бюджет ОКЛ і надаватиме допомогу мешканцям Закарпаття.


Дотепер в Україні Закарпаття було єдиною областю, яка не мала спеціалізованого відділення торакальної хірургії і займалось хірургією грудної клітки – лікуванням та повною диферинціальною діагностикою. Єдине відділення – торакально-легеневе – діяло на базі обласного територіально-медичного об`єднання «Фтизіатрія» (протитуберкульозний диспансер). Хворих, які мали складну патологію стравохіду чи трахеї, відправляли на лікування до медичних закладів Києва та Львова.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також