В Ужгороді встановили пам’ятник репресованим

10
0

І дали по зубам Ратушняку

У четвер в Ужгороді, у скверику на площі Дружби народів відкрили пам’ятник жертвам політичних репресій. Цей монумент має 17-річну страждальну історію. Ідея встановити його в обласному центрі виникла ще в 1991-му, однак постійно заважали чи то брак коштів, чи то відсутність підтримки влади. Справа пішла, коли представники крайової організації Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих звернулися до Віктора Балоги. Глава Секретаріату президента сам профінансував спорудження пам’ятника. 

  «Я схиляю голову перед цими людьми. Їх стає дедалі менше на Закарпатті. Тому зараз цей монумент є особливо на часі, щоб через нього ми могли віддати належне цим героїчним особистостям», - сказав у своїй промові перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Балога. А голова Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих Іван Коршинський додав, що нарешті таки встановлено  історичну справедливість. До речі, автором монументу є професор, доктор мистецтвознавства, заслужений художник і скульптор України Михайло Белень.

 Однак відкриття пам’ятника не обійшлося без скандалу. Мер Ужгорода Сергій Ратушняк, котрий не має до спорудження цього монументу жодного відношення,  спробував у черговий раз влаштувати собі піар-акцію і дискредитувати як обласну владу, так і Віктора Балогу. Щоправда, мер-крикун не врахував, перед ким виступає. Тож, коли після кількох прохань зупинитися і не псувати людям свято, він продовжував свою «промову», двоє чоловіків із товариства репресованих силою його зупинили. Не врахував Ратушняк, що ці люди не таких як він бачили на своєму віку, і не з такими боролися. Коли він зірвався і почав грубо ображати літніх людей, у відповідь почув: «Я ще витягну з-за стріхи старий шмайсер і застрелю тя, су...». З такими психічно неврівноваженими лиш так і можна говорити.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також