В Ужгороді закриватимуть школи і дитсадки

4
0

через заборгованість за воду

В обласному центрі Закарпаття щодня з 11 по 14 годину відсутнє водопостачання. Населення обурене, хоча і є найбільшим боржником за цю послугу. У міському `Водоканалі` кажуть, що відключають електрику через борги перед ними. У міській санепідемстанції вже попередили: якщо й надалі так триватиме, доведеться закрити школи та дитячі садочки - повідомляє радіо `Свобода`.



У міській санепідемстанції з цього приводу вже б’ють тривогу, кажуть, що без води дитсадки та школи працювати просто не можуть. Розповідає головний лікар Ужгородської СЕС Василь Петричко: `Однозначно, це негативно відіб’ється на санітарно-епідемічній ситуації Ужгорода. Бо відключають не лише житлові будинки, що також, певна річ, не є нормальним. Відключають також дитячі садочки, школи, заклади громадського харчування. Ця ситуація не є нормальною, і ми її наразі вивчаємо. І якщо буде потреба в тім, буде припинений виховний та навчальний процес`.



Водоканал проситиме про поступову ліквідацію заборгованості.



У міському `Водоканалі` проблеми з водопостачанням пояснюють замкнутим колом боргів. Директор підприємства Юрій Омеляненко каже, що призупиняти водопостачання вимушені через заборгованість за спожиту електроенергію. Наразі борг перед електриками сягнув 5 млн грн.



`Якщо підприємство розрахується за спожиту електроенергію в березні стовідсотково, то будемо розмовляти з `Закарпаттяобленерго` про відстрочку`, - каже Юрій Омеляненко.



Керівництво Водоканалу каже, проблем би не було, якби споживачі вчасно платили. А їхній борг лише за цей рік - 1,5 млн грн, саме лише населення боргує понад 900 тисяч. Вихід з ситуації наразі знайшли єдиний: уклали угоду з київською фірмою, юристи якої займатимуться вибиванням з ужгородців боргів.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також