В Ужгороді знову зросла квартплата

1
0

А ЖРЕРи заставлять всім показувати, куди її витрачають

Торік, коли виросли всі комунальні платежі, квартплата не змінилася, як не змінювалася вона протягом кількох останніх років. Але тепер цей, вже давно обговорюваний намір, став реальністю.

У четвер 21 червня Ужгородський міськвиконком прийняв відповідне рішення і відтепер громадяни, які живуть у будинках, обладнаних ліфтами, повинні сплачувати 66 коп. за квадратний метр площі, у будинках без ліфтів – 62 коп., а в неупорядкованих будинках – 25 копійок за квадрат. ЖРЕРи повинні за ці гроші прибирати прибудинкову територію, підвали, технічні поверхи, покрівлі, технічно обслуговувати внутрішньобудинкові системи тепло- та водопостачання і водовідведення, проводити дезінфекцію, дератизацію, дезінсекцію, обслуговувати домовентиляційні канали, проводити поточний ремонт конструктивних елементів інженерних систем і технічних пристроїв будинків, раз на 10 років ремонтувати дахи і раз на п’ять – під’їзди. На кожен будинок мають встановити таблички з назвою вулиці і номером будинку, освітлити місця загального користування, відремонтувати дитячі майданчики. Ці ж кошти підуть на енергопостачання ліфтів (за обслуговування ліфтове господарство бере окремо).

Проект про підвищення тарифів протягом місяця розміщувався для обговорення на офіційному сайті Ужгородської міськради, друкувався у газеті «Ужгород».

 

З підвищенням тарифів ЖРЕРам заборонили змінювати напрямки фінансування – на зарплати можна використовувати не більше 20%, а всі інші кошти повинні акумулюватися на рахунках і мешканці кожного будинку мають знати скільки грошей є на рахунку і на що їх планується використати. Через квартал міськрада планує вимагати від ЖРЕРІв публічні звіти про наявність і рух грошей.

 

На даний час збитки ужгородських ЖРЕРІВ сягають майже 330 тисяч грн. Прес-секретар міського голови Олег Подебрій запевняє, що зібрані кошти не будуть іти на погашення старих боргів, а використовуватимуться для поліпшення благоустрою будинків і дворів. Незабаром ЖРЕРи збираються укрупнювати, щоб менше було в них адміністраторів, а більше виконавців (сантехніків, електриків тощо) з кращою, ніж нині зарплатою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також