В Ужгороді знищили пам`ятник жертвам політичних репресій

11
0

та викрали його уламки

Сьогодні, 25 червня, в Ужгороді знищено пам’ятник жертвам політичних репресій та викрадено його уламки. Про це йдеться у зверненні Закарпатської обласної організації Української народної партії. У зверненні також підкреслюється, що `акція має на меті, окрім іншого, спровокувати міжетнічне протистояння на Закарпатті, внести напруження у суспільстві`.



У зв’язку з інцидентом в УНП закликали правоохоронні органи невідкладно вжити заходів для затримання осіб, які підозрюються у знищенні пам’ятника, та застосувати до них дію чинного закону.



В УНП вважають, що акт вандалізму – `логічне продовження антидержавної політики, безкарно здійснюваної на території Закарпатської області різними політичними силами, в тому числі й інспірованими з-за меж України`.



Елементами такої політики, переконані в УНП, є встановлення в Одесі пам`ятника російській імператриці Катерині ІІ, ліквідація в Полтаві каменя, закладеного на місці майбутнього пам`ятника Петлюрі, акт вандалізму на Говерлі, вандалізм щодо пам`ятника Шевченку в Харкові, знищення державного гербу України на Верецькому перевалі та на Кіровоградщині, встановлення у Сімферополі пам`ятника `жертвам ОУН-УПА`, а також все ще чинна анафема гетьману Мазепі, яку виголошує Українська православна церква Московського патріархату.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також