В Ужгороді зведуть аквапарк

90
2

вартістю 30 млн. євро

17 квітня в Ужгороді було підписано протокол намірів про зведення в обласному центрі Закарпаття сучасного розважального аквакомплексу на території у 25 га. Інвестором проекту, вартість якого 25-30 млн. євро, виступило німецько-словенське товариство «SAFF». На його рахунку будівництво 35 подібних комплексів в країнах Європи. Попередньо здача в експлуатацію проекту призначена на 2009 рік. Робоча назва аквапарку — «Водний світ», його проект сьогодні, 19 квітня, презентував пресі заступник міського голови Володимир Бобков. Про це повідомив власкор ЗІКу.

Аквакомплекс планують звести на частині території Боздоського парку . Проектом передбачено кілька басейнів, в тому числі і з рухомим дном, яке регулюватиме рівень води від 0,5 м до 2 для для інвалідів, а також басейнів, придатних для стрибків та змагань на короткій воді. У планах облаштування різноманітних водних атракціонів, спортивних майданчиків для ігор у волейбол, міні-футбол, гольф та інші, зведення кемпінгів, 4-5-зіркового готелю і парковки на 500-700 автомобілів. Автори проекту мають намір використати і термальне джерело, яке, згідно з розрахунками, є на глибині 300-500 м.

Комплекс зможе одночасно приймати 3000 осіб. Кількість робочих місць — до 300. Зі слів Бобкова, мінімальна вартість денного перебування у закладі становитиме 1 євро. Максимальна — 5 євро. За даними проектантів, комплекс охоплюватиме зону, де мешкає близько 2 млн. людей. Йдеться про сусідні із Закарпаттям області України, а також Словаччини тощо.

Зі своєї сторони влада міста виділяє фірмі ділянку. Наразі, стверджує Бобков, ще не вирішено, чи вона буде передана у приватну власність, чи довгострокову оренду. Місто також буде отримувати частку від прибутків аквапарку. Яку саме, Бобков не зміг уточнити. З його слів, відповідне рішення мають ухвалити депутати Ужгородської міської ради.

Коментарі

И
Иван

Наконец-то и на Западной Украине построят толковый аквапарк! Учитывая объем инвестиций в данный проект приходится многого ожидать от результата. Не думаю, что из соседних стран народ рынется в Ужгород, т.к. в Венгрии, Словакии, Польши есть свои очень даже не плохие водные комплексы. А вот на Западный регион Украины ориентир очень даже правильный. Рвение нашого человека хорошо и не дорого отдохнуть - известно всем и беря во внимание ценовую политику

И
Иван

компании приток желающих будет обильным и не только с одного Ужгорода , а и прилегающих соседних областей. Насколько мне известно - это самое масштабное строительство центров такого типа в Западном регионе. Города, где намерено строительство аквапарков (Черновцы, Львов, Тернополь, Луцк) и в ряду не стоят с намеченым проектом в Ужгороде. Как териториально, так и финансово, а также возможностью одновременно принимать 3000! человек. Жители города приветствуют эту идею, но последнее слово остается з

Читайте також