В Ужгородській міськраді відмовились приймати запит ужгородця, якому псують життя алкоголіки (ФОТО)

14
0

Вчора мешканець одного з будинків на пр. Свободи поскаржився журналісту Мукачево.net, що всупереч прийнятому днями Закону України «Про доступ до публічної інформації», його запит до міської влади Ужгорода про те, чи видавався і на яких підставах дозвіл міською владою на функціонування тераси «АВС «Стів», не зареєстрували.

Вже не перший місяць мешканці будинку 32, що на пр. Свободи оббивають пороги чиновників. Та крім пустих обіцянок нічого так і не добилися: «Справа в тому, що вже декілька років у внутрішньому дворі будинку №32 по вул. пр. Свободи, безпосередньо під нашими вікнами, функціонує тераса, - розповів мешканець будинку Роман Кардаш. – Тільки в моєму під’їзді живе 7 неповнолітніх дітей. А в цій будюжні постійно «тусуються» алкоголіки. Тут розпивають розливне пиво та алкогольні напої. Горілка – по 2 грн. Люди, що живуть на 2 поверсі навіть білизну більше не вивішують, адже все продимлюється . Мешканці вже змучились скаржитись, що під їх вікна постійно ходять в туалет. Постійно, особливо в літній період, під нашими вікнами сидять відвідувачі, лунають крики, п’яна нецензурна лайка. А поблизу тераси, тим часом, знаходиться дитячий майданчик. Не дивлячись на те, що ми вже зібрали більше 60 підписів від мешканців не тільки 32, а й 36, 38 та 34 будинків (в останньому в основному живуть німі), закладу дали дозвіл на функціонування.

Пану Кардашу надходила офіційна відповідь, що дійсно дозволу на функціонування тераси не надавалося: «І буквально через тиждень їм дають такий дозвіл №5664 на цілий рік з 20 квітня п.р. по 22 травня 2012 року. Вони поставили усього 2 стоячих столика, але цього досить, щоб зіпсувати життя мешканцям будинку».

«Вважаємо, що існування тераси магазину «Стів» в житловій зоні, безпосередньо під вікнами мешканців грубо порушує правила користування жилими будинками та приміщеннями, спокій громадян, а також законне право мешканців будинку на проживання в нормальних умовах», - йдеться у зверненні до міського голови Віктора Погорєлова, під яким підписались 60 ужгородців.

Так як приватний запит від мешканців будинку в Міській раді так і не був зареєстрований, його вчора, 10 травня, подали у складі колективного списку запитів активістів акції «Я буду знати! А ТИ хочеш знати?», яка відбулася вчора на пл.. Поштовій. На відповідь чекатимуть 5 днів, щоб перевірити на скільки готова міська влада виконувати новоприйнятий закон.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також