В ужгородських дитсадках бракує місць для 1000 дошкільнят

11
0

влада обіцяє, що черги незабаром поменшають

Навантаженість у дитсадках Закарпаття залишається високою: 110 дітей на 100 місць. В обласному центрі лежить майже тисяча заяв від батьків на прийом у дитсадки. Черги незабаром поменшають завдяки тому, що відкриваються додаткові групи. Про це сьогодні, 25 грудня, власкора ЗІКу повідомив начальник управління освіти та науки ЗОДА Михайло Мотильчак.

Дитсадки відвідують 40% закарпатських дошкільнят. Цього року в області відкрито 8 дитсадків та 65 дошкільних груп. Кількість дітей, що відвідують дитячі дошкільні заклади, цього року збільшилася більш, ніж на 3 тисячі.

Згідно з березневим Указом Президента України Віктора Ющенка «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти», до 2012 року передбачається охопити дошкільною освітою не менше 75% дітей. На Закарпатті планують до цього часу відновити роботу 43 дитсадки.

На Закарпатті працюють і приватні дитсадки. 9 почали працювати завдяки підтримці представників різних релігійних громад. Такі дитсадки нині функціонують на Тячівщині, Рахівщині, Виноградівщині та Ужгородщині.

 

Наразі в області діють 528 дошкільних навчальних закладів. У відсотковому відношенні найбільше дітей, які охоплені дошкільним вихованням, у Мукачеві – 71,1% (3 409 дітей) та Ужгороді 67,5% (4 878). Найменше дітей відвідує дитсадки на Міжгірщині – 21,1% (756) та на Рахівщині – 22% (1 526). В області проживає близько 84 тисяч дітей віком від одного до шести років.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також