Вербна неділя в Мукачеві: богослужіння в кафедральному соборі (ФОТО)

25
8

28 квітня, в день свята Входу Господнього в Єрусалим, урочисту Божественну літургію в кафедральному соборі міста Мукачева Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Його Високопреосвященству співслужили духовенство собору та єпархії.

Під час малого входу, з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Киівського і всієї України настоятель храмів сіл Кузьмино та Руська Кучава Мукачівського району ієрей Роман був возведений в сан протоієрея.

Насельник Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря с. Сільце Іршавського району монах Прохор за Божественною літургією був рукоположений в сан ієродиякона.

По закінченню Божественної Літургії Владика Феодор виголосив слово, в якому привітав всіх присутніх зі святом, та благословив всіх на достойне проведення Страсної седмиці.

Коментарі

Я
я

Як не дивно шановний Romari0 на вербну неділю повторилась подія, яка відбулась понад 2000 років, про яку сказано в евангелії від Луки: 37 И когда Он приблизился к месту, где дорога спускается с Масличной горы, все множество учеников начало радостно и громко прославлять Бога за все чудеса, которые они видели: 38 – Благословен Царь, Который приходит во Имя Господа![a] Мир на небе и слава в вышних небесах! 39 Некоторые из бывших в толпе фарисеев сказали Иисусу: – Учитель, запрети Своим ученикам! 40 Он ответил: – Говорю вам, если они умолкнут, то камни начнут кричать. Так не буть і ти схожим до фарисеїв, а спочатку добре подумай чи можна заборонити величати Господа Ісуса Хрриста. Прошу тебе друже не богохульствуй, бо за кожне празне слово потрібно понести відповідь перед Царенем небесним.

A
Alex)

Православие победило множество гонений, выстояло и победило! что уж говорить про такие наглые и глупые розговоры униатцев!Ваши старания напрасны!!! а о.Филарету и Прохору многая лета!!!!

А
Арістарх

Уважаэмый Romari0 , скажите, а вы сами петь очень хорошо умеете? Зачем наводить клевету, может вы сами иногда воите как мартовский кот)))))

ЖМ
Житель міста

Підтримую !!!! більше чути уніатів (греко-католиків) ніж Православних! І взагалі люди не кидайте слова на вітер. А краще оглянтесь.... греко-католики т. е. уніати - вони зрадники Христові які шляхом підписання унії з папою зрадили Його так само як і Іуда!! І тим відхилилися від Православної Церкви. Уніати - греко-католики визнають папу безгрішним такого бути не може, тому що лиш один Христос був безгрішною Людиною на землі!!!!! І більше ніхто!!! І ось справка!!!!! http://www.iona.kiev.ua/qa/contemporaneity/confessions/104/

Я
я

Біля "Прогреса" більше чути греко-католицький собор ніж православний! так що орієнтиром може бути не магазин "Прогрес", чи інші магазини чи готелі і т.д. - а серце християнина! А приймати іслам чи іудаїзм - вирішуйте самі. Наш край хрещений за 100 років до хрещення Русі Святої! Так цим маємо пишатись, і пишатись тим, від кого ми його прийняли! Від Кирила і Мефодія, а не від УНІЯТІВ які виникли в ХV ст.

ПГ
поччесний громадян

то с будуна мясник выл не похмелился

G
Gony)

а почему сразу ислам??? Обрезание себе сделай))))))

R
Romari0

Петь песнопения пусть научат священнослужителей своих. Орут как коты мартовские, до "Прогресса" дикий ор слышно... Ей Богу, когда такое слышишь, ислам принять хочется.

Читайте також