Верховній раді нагадають про 120-річчя Ерделі і Бокшая

6
0

Як завжди в останній момент у Верховній раді гадали про наближення у 2011 році одразу двух ювілеїв загальнодержавного значення.

У 2011 році весь мистецький світ святкуватиме 120 років з дня народження художників Адальберта Ерделі та Йосипа Бокшая.

Одного в травні, іншого – у жовтні. Поки що у Верховній раді щодо святкування жодних постанов.

Днями, перебуваючи з візитом у Закарпатті, віце-спікер Верховної ради Микола Томенко зазначив: «Хочу загітувати всіх депутатів-закарпатців всіх фракцій, що є у Верховній раді, щоб цей рік зробити роком презентації закарпатської художньої школи в Україні. Адже цього року одразу два важливі ювілеї – 120 років з дня народження Ерделі і Бокшая».

За словами посадовця, найкраще було б про це думати ще під час прийняття бюджету на поточний рік, адже як правило, такі заходи продумуються наперед і приймаються однією постановою, в якій передбачається, до прикладу, святкування 10 подій загальнодержавного значення, 20-регіонального, 30 – інших.

«На жаль, ми у Верховній раді вже 2 роки поспіль не можемо прийняти такої постанови. Комуністи щодня хотіли б відзначати день партизана, націоналісти – бандерівця. Тож зараз ми активно думаємо над окремою постановою «Щодо відзначення внеску художників закарпатської школи». Це дозволить на всю Україну показати специфіку і стиль закарпатських митців» – зауважив Томенко. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також