Відбувся «круглий» стіл з питань декларування доходів

12
0

Захід з головами сільських та селищних рад з питань співпраці щодо проведення кампанії декларування доходів громадян провели заступник начальника Свалявської МДПІ Михайло Ківкович та головний державний податковий інспектор Марія Гаринець.

Під час засідання «круглого» столу обговорено шляхи наповнення місцевих бюджетів за рахунок надходжень місцевих податків та зборів. Найбільше уваги було приділено земельному податку та орендній платі за землю.   Також обговорювалось питання збільшення надходжень податків та зборів до місцевого бюджету за рахунок легалізації найманої робочої сили.

Про кампанію декларування доходів громадян за 2009 рік докладно розповіла М.Гаринець. Вона  навела цифри з наповнення місцевих бюджетів за рахунок задекларованих доходів громадян та сплаченого з них податку. Так, якщо в 2008 році 25 громадян виконало свій конституційний обов‘язок шляхом подання декларацій про отримані та неоподатковані при виплаті доходи, то в 2009 році  вже 78 громадян. Це насамперед свідчить про якісно проведену кампанію з декларування доходів громадян в минулому році та більшу обізнананість волівчан зі своїми обов’язками.

На зустрічі також було обговорено шляхи співпраці органів державної податкової служби з сільськими та селищними головами в проведенні кампанії декларування доходів громадян за 2009 рік. Податківці закликали голів сільських та селищних рад підтримати їх у роботі з роз’яснення волівчанам необхідності декларувати доходи, адже результатом деклараційної кампанії стане збільшення дохідної частини місцевих бюджетів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також