Відновлено пільговий режим оподаткування для переробних підприємств

20
0

Набрав чинності Закон України „Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи” № 1782-VI від 22 грудня 2009 року.

Цим законом, починаючи з 31 грудня 2009 року, відновлено пільговий режим оподаткування податком на додану вартість переробних підприємств, скасований раніше.

За інформацією Департаменту адміністрування податку на додану вартість, слід звернути увагу, що за період з дня ухвалення Конституційним Судом України Рішення від 24.11.2009 р. № 29-рп/2009 до дня набрання чинності цим Законом, суми податку на додану вартість, нараховані переробними підприємствами відповідно до абзацу першого пункту 11.21 статті 11 Закону України „Про податок на додану вартість”, не підлягають сплаті до бюджету та включаються до податкових зобов’язань платників податку у звітному податковому періоді, на який припадає день набрання чинності цим Законом. При цьому фінансові санкції за несплату сум податку на додану вартість до бюджету, нараховані протягом такого строку, не застосовуються до переробних підприємств

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також