Вірусний гепатит на Закарпатті поширювався

11
0

через колодязі

Станом на 29.10.07 в інфекційному відділенні Закарпатської обласної інфекційної лікарні перебуває 20 хворих на вірусний гепатит А, жителів с. Тур’я-Ремета Перечинського району, у т.ч. - дітей до 18 років - 16, із них дітей шкільного віку – 10. Форма захворювання - середнього та легкого ступенів, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров`я.

За період з 1 по 29 жлвтня  2007 року всього було госпіталізовано 28 осіб, в т.ч. 19 дітей, яких 14 – школярів, 3 дітей неорганізованих, 2 – дитячого дошкільного закладу. За цей період виписано 9 хворих, у одного з них діагноз не підтвердився.

З початку виявлення захворювання медиками оглянуто близько 3,5 тисяч осіб. Проведено 245 імунологічних та 815 біохімічних досліджень контактних осіб. Протягом останніх двох днів нових випадків захворювання не виявлено.

За даними епідеміологічного розслідування обласної СЕС, основним фактором передачі вірусу є контактно-побутовий на фоні невідповідності вимогам санітарних правил щодо індивідуальних шахтних колодязів у домашніх осередках, використання води поверхневих водойм та низького рівня санітарного облаштування індивідуальних житлових будівель, недотримання правил особистої гігієни.

За матеріалами епідрозслідування випадки захворювань в організованих колективах (школі та дитсадку) є занесеними. Дитячі колективи не є об’єктами виникнення спалаху або групового захворювання.

У вогнищах працюють бригади фахівців санепідслужби. Проведені перевірки всіх об’єктів держсанепіднагляду села: 659 бактеріологічних обстежень об’єктів довкілля в т.ч. 54 проби води питної, 9 проб продуктів харчування, 529 змивів.

За результатами санітарно-бактеріологічних та вірусологічних досліджень тимчасово призупинена експлуатація 8 об’єктів, у т.ч. 3 харчових. За виявлені порушення вимог санітарного законодавства застосовані штрафні санкції до 11 осіб.

У вогнищах інфекції здійснено заключну дезинфекцію. Проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та профілактичних заходів на об’єктах громадського харчування, торгівлі, в навчально-виховних закладах та приватних обійстях.

Проводиться активна санітарно-просвітна робота серед населення. Ситуація знаходиться на контролі МОЗ України.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також