Візовий режим з Росією: чи приймуть рішення цього тижня?

8
21

Верховна Рада України може проголосувати за введення візового режиму з Росією вже цього тижня.

Зокрема фракція "Блок Петра Порошенка" планує обговорити ініціативу про введення візового режиму з Росією і сформувати позицію по ній на своєму засіданні в четвер, 25 травня.

За словами нардепа Олексія Гончаренка далеко не всі депутати підтримують можливість запровадження віз з Росією. По-перше, Україна не контролює значну ділянку спільного кордону. По-друге, у такому випадку, цілком очевидно, що Росія теж запровадить візовий режим для українських громадян. А це означає, що доведеться відкривати консульські установи РФ у багатьох обласних центрах. По-третє, для українців, які проживають у Криму, це створить додаткові проблеми.

У "Народному фронті" теж поки що оцінюють ймовірну кількість голосів під час розгляду питання запровадження візового режиму з Росією. Утім, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук вважає, що
"після отримання Україною безвізу (з ЄС) наступне стратегічне питання, яке потрібно вирішити в парламенті, – це введення візового режиму з РФ".

Тетерук каже, що запровадження візового режиму з Росією буде адекватною відповіддю на "агресію, яка відбувається протягом останніх років".

Подібні думки звучать у стінах Верховної Ради не вперше. Запровадити візовий режим з Росією намагалися у жовтні минулого року. Тоді голосування ініціювалося з подачі спікера Андрія Парубія та "Народного фронту". Однак цю ідею тоді не підтримав ані уряд, ані найбільша фракція Ради – БПП, тож голосування не відбулося.

Сьогодні нардеп від "Народного фронту" Юрій Береза повідомив, що народні депутати вже напрацювали законопроект про запровадження візового режиму з Росією. Береза каже, що "закон про візовий режим з Росією нам доведеться приймати, як би цього не хотілося". За його словами "закон вже є", тобто законопроект вже підготували. Залишилося його винести на голосування у Верховній Раді.

У Путіна вже занепокоїлися. Прес-секретар президента РФ Пєсков вже висловився. "Це з розряду: відморожу вуха на зло бабусі. Складно буде переоцінити негативний ефект для самих жителів України", - сказав Пєсков про можливість запровадження віз з Росією.

На думку директора Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталія Кулика, введення візового режиму не вплине суттєво на економічні чи політичні санкції стосовно Росії. На його думку суттєвого зменшення потоку бойовиків на Донбас також не буде. Український політолог каже, що рішення буде політичним і носитиме скоріш символічний характер.

Слід зауважити, що за даними МЗС України - за 2015 рік до РФ виїздили 4,1 мільйона українців. Відповідно до України цього року приїздили 1,3 мільйона громадян Росії.

В Росії працює до 40% усіх трудових мігрантів з України. Росія разом із Польщею залишається країною, яку найчастіше відвідують співвітчизники.

За даними міграційної служби РФ, на території Росії перебуває більше 2 млн українців працездатного віку.

Соціологічне опитування проведене у вересні 2016 року Центром Разумкова засвідчило, що кількість тих, хто підтримує запровадження віз для громадян РФ, у порівнянні з березнем 2015 р., зменшилася з 46,7 % до 29 %. Найбільше ідею запровадження візового режиму з Росією підтримують жителі заходу.

Згідно з дослідженням проти запровадження віз росіянам виступає 52,1 % українців, у переважній більшості це жителі сходу та півдня України.

Дивіться також: 6 правил безвізу: що потрібно буде знати українцям, аби потрапити до Європи

Коментарі

В
Василь

До"17:34" Пиши по нашому,по сільському: ми,рогаті,по-заводському не розуміємо. Сіно-солома,примітивна вишиванка,хата-мазанка,свиня,кобила - ось і весь наш мовний запас: у нашій,рагульський,системі координат цього цілком достатньо тому що іншими,заводськими,словами нам просто нічого позначати. Рагулі ми потомствені і від того,що сидимо в кріслах державних службовців наша примітивна рагульська сутність не змінилася - тільки красти і паразитувати вміємо, -нічого більш- а для цього розумними бути ні до чого...P.S. У мене давно "Шенген" і мені насрати на вас,рогатих дебілів бо все,що роблять рогаті окупанти тим місцем,де у вменяємих горожан з хорошою освітою і вихованням знаходиться голова з мозгами - дуже,дуже погано...тому я вже бачу майбутнє: з "безвізом" буде те ж саме - повний "відвис"!))) Знаєш чому?- тому,що ваш рагульський режим - це примітивні злодії-імпотенти,в принципі ні на що розумне,творче нездатні.

1
17:34

Василий,после 15 июня ты останешся без жалования,ввиду своей глупости.

В
Василь

До"13:20"Про який"безвіз"ти втираєш на Закрпаттi,кравчук ти порошенківський?!-да тут у кожного зустрічного-поперечного вже давно не те,що задроченний "відвис",а паспорта ЄСівські з пропискою,шенгени-менгени,родичі-друзі"за бугром ",30% машин на ЄСівських номерах і т.д. і т.п.- інтеграція з Європою і без "відвиса"досить тісна: подивися в своїй же тел.кніжке,- обов'язково знайдеш кілька прізвищ,які мають ЄСівський паспорт.А тепер подивись: за якими номерами з ними можна зв'язатися?- вiрно,за українськими.Як думаєш,чого ці люди тут,а не в ЄС?Ну постарайся напружити те,що у вас,рогатих сільських злодіїв,паразитів,дебілів і терористів замість мізків!..Втім,вам тупим злодіям-селюкам не вистачить розуму навіть на те,щоб "проковтнути вже розжоване",тому просто читай по складах: ваш сучий рагульсько-терористичний режим довбаним"безвізом"відволікає увагу iтак вже в кінець отупілого народу від злочинів,які сам же селюкскій режим здійснює відносно окупованій їм України.Це- суть і вона дуже проста.

1
13:20

Жебракови дали безізовий,а поважній яку бояться ні.Росію поважає тільки спірт,але пройдисвіт боярішнік почав сильно мішати.Так бояться що викинули із G-8.

К
Кольові

Колю, а куди поїдуть працювати? Всяди треба візу. А лем так візу на роботу не дістанеш. А пак- дуже ся помиляєте, ош "цілий світ возненавідів". Кого? З України ся сміють, бо такого жебрака ще в Європі не було, і Албанія ужек ліпше ся має. А Росію бояться і поважають. Менше дивіться укр. ТВ а будете нараз розумніший

В
Василь

Зрадники України тупі сільські русини,які окупували владу в наших городах i розграбували -за наказом свого господаря Путіна- всю індустрію,всю оборонку України,вбили -шляхом створення умов несумісних з життєдіяльністю людського організму- практично всіх армійських офіцерів-горожан.Залишившись без шматка хліба народ гинув і гине масово:за 26 років окупації влади режимом рагулів-диверсантів виморено 15.000.000 чоловік,в більшості своїй- саме горожан-державників.Саме через розграбування рагульём української промисловості в республіці люте безробіття і виживши,прагнучи прогодувати свої сім'ї,змушені працювати"за бугром"на важких роботах не вимагаючих високої кваліфікації(ці самі гастарбайтери).В т.ч.5.000.000 гастерів(армії США,КНР і РФ разом узяті) працюють в Росії(РФ) замість того,щоб працювати вдома,на стратегічних для України підприємствах:"МукачiвПриладi","ТочПриладi","БудIндустрії","Электроні","Карпатах",заводі ім.Кірова,ЗКЛ,ЗТО,в авіації і ін.Але селюки-диверсанти розграбували все!

К
коля

хай і українцям мацкалі введуть візи, наші заробітчани і так усьо життя по світу заробляють, поїдуть у другі країни, най мацкалів другі обробляють

К
коля

даєш візу із мацкалями, агресору не має чого робити в Україні весь світ їх возненавідів

ДВ
Даеш визы!

:), :), :).

Д1
до 14 00

Або просто на косівку

ДН
до нижньої

Іди лічися

Д1
До 12:50

Пиши скільки влізе,але без помилок,тем более название своей страны.Ніколи тупість не була прикладом наслідування.Тема для вас одна,фігура із трьох пальців вашому рузьке мір.Ну які ви агенти,ідіоти ви безтолкові.

:
:)

Національна українська гра-скакати на граблях. Нічого майдаунів життя не вчить...

ДН
до нижнього

а свідоме гавно усе так,як шось не по їхньому(тупорилому)то нараз усі агенти кремля..

ProRock до 11:50

А що крім граматичних помилок докулупатися нема до чого? (Як забажаю так і напишу,) А по темі можеш щось написати? Що за тема така, я йому факти, а воно мені "кацап,моцкаль, баяришнік"?

1
12:01

Поживемо,побачимо,любитель боярышника.

К
Кент

І до речі кацап - то москалик,профессссор ( з чотирьма с )...

К
Кент

Візи не введуть професссор ( з трьома с).

О
останнім

Візи введуть обов"язково.Азія повинна знати своє місце.Вони не придержуються ніяких міжнародних законів.Прибалтика відійшла від них,немає жодних проблем.А Росія по українськи пишеться із одною с , срамота кацапська.Ну й дебіли тепер замість "ольгінських".Вас голубчик надо немедленно отправить на курсы украинского языка,ато уж больно дурь ваша видна,боярышниковая.

М
Мукачівець

ШАКАЛИ кончені АФЕРИСТИ !!!!!! Для кого візи ??? Для роботяг , які дійсно їдуть у рабство , щоб прокормити своїх діточок , бо тут кінець вже повний , чи тих росіян , які приїздять десь до рідні , ви ДЕБІЛИ кордони , УКРАЇНСЬКІ кордони на Донбасі через які бандоси пачками снують туди сюди і роблять що хотять на нашій території , наркотрафіки і тд, приведіть в порядок -там де реальна загроза - там де реальні великі проблеми для Держави , а не цирки чергові влаштовуєте для людей КЛОУНИ нещасні ...

P
ProRock

А коли Россія введе аналогічні дії то наша влада буде горланити дивіться шо вони творять.... і як на це подивляться Заробітчани, яких змусили покинути рідню і поїхати в рабство?А якшо подумати кому від цього стане гірше?? ....ну коли вже навчаться продумовувати дії на декілька кроків вперед??

Читайте також