Влаштували страйк: в Угорщині на акумуляторному заводі отруїлося десятки робітників

20
2

Згідно з інформацією Szabad Europa, десятки людей захворіли на акумуляторному заводі в містечку Іванчо, коли якась, досі невідома речовина потрапила в повітря і вони її вдихнули.

Інцидент стався 6 червня в електроцеху заводу. Люди могли вдихнути якусь токсичну речовину, яка викликала в них блювоту, діарею, а у кількох з'явився висип на шкірі.

Стало відомо, що робітники працювали без захисного одягу, хоча працювали з важкими металами, такими як кобальт і нікель. Керівництво заводу відправило захворівших на медичне обстеження, але наказало суворо не розповідати подробиці журналістам.

Томаш Секей, президент угорської Профспілки працівників хімічної промисловості, вважає, що, мабуть, сталася якась аномалія.

Відділ поліції Дунауйвароша нині веде провадження за підозрою щодо небезпечної ситуації, яка виникла через необережність під час роботи.

Наступного дня, в середу, робітники заблокували транспортними засобами територію промислового парку Іванча. За даними поліції, до акції було залучено близько трьохсот осіб.

Страйк був організований працівниками, які працювали на заводі акумуляторів, через значну суму заборгованості по зарплаті. Йдеться про сотні мільйонів форинтів невиплаченої зарплати.

Через демонстрацію на ділянці шосе М6 поруч із промисловою зоною Іванча утворився великий затор, що спричинило значні перебої дорожнього руху. Згодом власникам заводу вдалося заспокоїти страйкарів, пообіцявши, що заборгованість буде сплачена найближчим часом.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

І
Іштенем

Шо там самі циґани на фото?

ЦВ
Це важливіше

Шо там про наших 11 земляків чути, шо іх на мадяри передали? Вже УП та у Львові написали, МЗС відреагувало. От за шо Папа тому бородатому шизматику на мадярох кезетчовколом робив. А по цій статті: фотка унизу показує там ще додатковий неофіційний дорожний знак "мадярське село". То шо такоє? Підкреслюють то іхнє, незважаючи на слов'янську назву?!

Читайте також