Власникам автономного опалення

5
0

знизили плату за газ

З 1 березня постановою Кабміну №338 скасовано ціну 686 грн. на газ для абонентів, які встановили індивідуальне опалення у квартирах багатоповерхових будинків, відокремившись від центрального опалення. Про це під час прес-конференції 27 березня розповіла начальник управління розрахунків ВАТ «Закарпатгаз» Марія Тороній, повідомляє кореспондент ЗІКу.

За її словами, встановлена ціна «була дискримінаційною». «Такої ж думки, — зазначила Марія Тороній, — дотримуються й споживачі – мешканці багатоповерхових будинків, які встановили автономне опалення». Ціна за газ для цих категорій громадян, а це майже 13 тисяч абонентів, зменшилася удвічі і становить 315 грн. за тисячу метрів кубічних газу. Середня ж ціна газу для населення по області складає 478 гривень (понад 73 тисячі абонентів). Максимальну вартість – 1173 гривні за тисячу метрів кубічних по лічильнику та 1290 за відсутності лічильника — сплачує лише 110 абонентів краю.

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції перший заступник голови правління ВАТ «Закарпатгаз» Василь Фізер, станом на 26 березня загальний рівень розрахунків по області — 73%. Населення розрахувалося на 84%. Проте у березні, зі слів Фізера, ситуація покращилася і розрахунки перевищили 100%.

Найнижчі розрахунки населення за газ спостерігається у місті Ужгороді, Ужгородському районі та місті Чоп.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також