Влітку в Ужгороді не продаватимуть пиріжки

11
0

заборонила санстанція

Улітку в Ужгороді заборонено продавати пиріжки з м’ясною начинкою, капустою та картоплею. Про це кореспондентові ЗІКу 9 квітня повідомила заввідділом гігієни харчування Ужгородської міської СЕС Любов Ващенко.



За словами Любові Ващенко, найбільш небезпеку таїть у собі продукція, що швидко псується: кулінарна (салати), кремові кондитерські вироби, вершкове масло з молокопродуктів.



Торік на 46 об’єктах харчової промисловості, громадського харчування і торгівлі санітарні лікарі зняли з реалізації продукцію загальною вагою понад 1 тонну. Причина – відсутність нормативної документації на продукцію, а також прострочений термін її реалізації. Було складено 303 протоколи, а роботу 69 об’єктів постановами СЕС було призупинено.



Зараз в Ужгороді працюють 17 ринків, зокрема, торгівля триває і на несанкціонованих ринках по вул. Фединця та на ринку ПП Галас по вул. Заньковецької.



«Несанкціонована торгівля повинна ліквідуватися органами внутрішніх справ згідно з Законом України «Про міліцію», але на звернення Ужгородської СЕС міськвідділ міліції ніяк не реагує», – констатував головний державний санітарний лікар Ужгорода Василь Петричко.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також