Вразила Саніну і Тарабарову: Історія юної мукачівки, яка перемогла на наймасштабнішому вокальному конкурсі України (ФОТО, ВІДЕО)

4321 1

9-ти річна Дарина Зубрицька стала учасницею найпрестижнішого благодійного дитячого конкурсу «Чорноморські Ігри», у якому змагалися талановиті діти з усіх куточків України у віці від 6 до 16 років. Зрештою, дівчинка обійшла всіх у своїй віковій категорії, здобувши перше місце.

Музичний дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри» проводять в Україні з 1998-го року у розпал курортного сезону  у місті Скадовськ Херсонської області, на березі Чорного моря.

Через російське вторгнення й окупацію міста у 2022-му році конкурс не проводили, а з 2023-го перенесли в Київ. Цього року організатори вирішили перейменувати його в «Dity.Help Music».

Цей фестиваль дав можливість багатьом дітям розкрити свій талант. Найвідомішими випускниками  «Чорноморських Ігор» стали: Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Настя Каменських, Іван Дорн, Міка Ньютон, Іван Березовський, Олександр Панайотов, MamaRika, Юлія Войс, Кирило Туриченко, Женя  Анішко , Юлія Саніна та інші  українські  виконавці.

Дарина Зубрицька – учениця вокальної студії «Brevis». Дівчинка вже ставала переможницею кількох популярних конкурсів в Україні та за кордоном, тож разом з викладачами вирішила ризикнути й податися на «Чорноморські Ігри».

«Ще з дитячого садочку мені говорили, що я майбутня зірка. У 2022-му році я прийшла на «Brevis». Магдалина була дуже хороша і мене всьому навчала» - розповідає Дарина Зубрицька.

Члени журі оцінили талант юної мукачівки й відібрали її анкету з-поміж пів тисячі інших. Конкурс пройшов у три етапи: два відбіркових тури онлайн і фінал з живим прослуховуванням у студії музичного каналу М1.

«Наша Даринка виступала в категорії 6-10 років. В цій категорії були діти, що вже досить відомі в Україні. Вони мали досвід співпраці з популярними артистами, у них розкручені Тік-токи з мільйонними переглядами. Тому Даринка дуже хвилювалася, як вона конкуруватиме з такими дітками. Та і ми їхали без якихось особливих очікувань. Не сподівалися на перемогу, а хотіли просто взяти участь. Бо навіть сама участь у такому відомому конкурсі, це вже дуже престижно. Але Даринка всіх дуже здивувала своїм талантом. Ми це бачили по реакції журі. Із зіркових журі, кого будуть всі знати – це Світлана Тарабарова, Юлія Саніна. Вони були мега-здивовані її талантом, але коли було оголошення результатів, то ми не сподівалися. Назвали третє місце, ми думаємо ну можливо третє візьмемо. Але його озвучують і це не Зубрицька. Далі друге… і це теж не Зубрицька. І тут називають перше місце – і це Зубрицька Дарина. І це був величезний шок, сльози радості» - розповідає керівниця вокальної студії «Brevis» Магдалина Біличко.

До журі конкурсу увійшли провідні фахівці музичної індустрії України та відомі артисти: один з родоначальників фестивалю «Чорноморські Ігри» Валентин Коваль, генеральна продюсерка телеканалів М1 і М2 Натела Чхартішвілі-Зацаринна, генеральний продюсер «ТАВР Медіа» Віталій Дроздов, продюсерка Олена Мозгова, заслужена артистка України Тоня Матвієнко, викладачка вокалу Олена Савінова, авторка пісень, виконавиця, фронтвумен гурту The HARDKISS Юлія Саніна, продюсер «Тавр Рекордс» Валерій Сасковець, співачка, композиторка, артистка TARABAROVA.

«Зараз у вересні вже буде шість років існування нашої студії, але п’ять років ми взагалі не були ніде на конкурсах. Ми готували цю армію вокалістів, щоб запустити її на наймасштабніші, найкрутіші конкурси і здивувати всіх. І це нам вдалося. Цей рік був плідним»  - розповідає керівниця вокальної студії «Brevis» Магдалина Біличко.

Викладачка розповідає, Даринка Зубрицька стала лідеркою команди маленьких вокалістів, забираючи Перші премії, Гран-Прі і Супер Гран-Прі на всіх вокальних конкурсах, де брала участь.

«У нас дуже хороші вчителі. Вони старанно працюють і знаходять підхід до різних дітей і це показує результат. Ми цього року вперше зробили пробний варіант виїзду за межі міста у плані конкурсів і це стало потужним ривком. На деякі конкурси ми приїхали з великою кількістю дітей, організатори були шоковані, як з такого маленького міста, з однієї студії приїхало майже 30-40 дітей. Діти всі дуже талановиті, вони навіть не усвідомлюють, що це найкраща система, коли вони мають здорову творчу конкуренцію. Це дуже допомагає їм. Я вважаю, що саме це допомагає їм рухатися вперед, здобувати успіхи. Вони і дружать, але при цьому завжди відчувають конкуренцію» - розповідає керівник вокальної студії «Brevis» Ярослав Біличко.

Переможці «Dity.Help Music» отримали «пісню під ключ», із якою вони зможуть потужно стартувати на великій сцені. Треки для переможців спродюсує український музичний HUB TAVR Records. Згодом усі пісні будуть презентовані в ефірі «Наше Радіо».

Коментарі

L
Lela

Талант, талант і ще раз талант, і праця- я в захваті. Зростати Дарниці і радувати всіх своїм голосом.

Читайте також