Все найкраще попереду

7
0

Факультет романо-германської філології УжНУ відсвяткував 40-річчя

Роки летять і їх не зупинити… Минулого четверга, 16 листопада у великій аудиторії головного корпусу УжНУ зібралися разом професорсько-викладацький склад, декани дружніх (а це майже всі) факультетів на чолі з ректором, керівництво міста та області, а також представники шкіл, студенти, випускники та ветерани святкуючого РГФу. Одним словом – аудиторія була вщент заповнена, сидячі місця були зайнято всі до одного, і розміщувалися хто куди міг. У повітрі й справді пахло святом, аромат цей нагадував суміш лілії, орхідеї та троянди.

Свято розпочалося виконанням гімну університету хором греко-католицької єпархії. Потім до слова запросили декана іменинника пані Мирославу Фабіан, яка подякувала людям, що день за днем, пліч-опліч допомагають їй робити факультет кращим. Потім побажання подальшого розвитку та процвітання виголосив ректор УжНУ Микола Вегеш, відтак відзначив грамотами працівників «ін’язу». Заступник голови ОДА з гуманітарних питань Іван Качур від імені обласної держадміністрації вручив почесні грамоти та подарунок – комп’ютер для покращення технічних умов, а обласне управління науки та освіти в особі Юрія Герцога відзначило грамотами працівників кафедр німецької і англійської кафедр та кафедри іноземних мов, в подарунок отримали сканер. Щедрою на паперові подяки була і міська рада, заступник голови міста пан Симулик, в додаток до цілої папки проштампованих «дякуємо за» подарував лазерний принтер. Нагородження провели також університетська профспілка, та профком студентів УжНУ. Привітання і подарунки отримали від директорів та учнів ужгородських загальноосвітніх шкіл №1, №3, гімназії. Не залишилися осторонь студенти та керівництво вузів, з якими тісно співпрацює УжНУ, свої найщиріші привітання теплими піснями на різних мовах світу принесла філія Київського Славістичного університету.

Загалом – свято вдалось. Випускники з тремтінням голосу згадували свої студентські роки, а ветерани з гордістю розповідали про своїх найкращих учнів. «Ми пишаємося всіма нашими випускниками. Любі студенти, без Вас нічого б не було», — приблизно такими двома реченнями можна об’єднати виступи викладачів. «Я вдячний долі, що вчився саме тут, що наставниками мені були саме ці люди», — казали випускники, що зараз по всьому світу діляться з наступними поколіннями своїми знаннями.

Кажуть, у сорок років життя лишень починається. Це вже щось на зразок сучасного афоризму. HAPPY BIRTHDAY, RGPh!

Катя ГРЕЩИШИН

«Старий Замок «Паланок»

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також