Всесвітній тиждень грудного вигодовування: лікарка з Мукачева розповіла про всі особливості процесу (ФОТО)

23
0

Журналіст Mukachevo.net поспілкувався з Евеліною Філонюк - дитячим лікарем-ендокринологом, а також фахівцем з грудного вигодовування.

Лікарка каже, - грудне вигодовування починається з пологового будинку. І саме там варто навчитися правильно годувати немовля.

Декілька тверджень, які допоможуть вам:

  • молоко є у всіх і «прийде» у всіх, але після молозивного періоду,якщо в цей час не прикладати дитину,то йде сигнал що молока не потрібно і воно може зникнути.
  • молозиво є у всіх, його мало, але дитині вистачає. Саме молозивний період найбільш забезпечений гормонами, бо коли жінка народжує, рівень прогестерону падає, а пролактин та окситоцин починає працювати.

Пам’ятайте, що в дитинки, яка народилася, маленький обєм шлунка, тому їй не потрібні одразу великі обєми молозива, а відтак того, що виробляє ваш організм у більшості випадків достатньо.

Діти плачуть, це нормально це не завжди через голод.

При наявності жовтяниці не обмежуйте ГВ, навпаки, чим більше прикладайте дитинку до грудей. Вода та глюкоза тут не потрібні.

Діти втрачають вагу після народження і це нормально. Втрата до 10% є нормою.

Також лікарка радить годувати немовля грудьми на вимогу, а не за графіком. Це буде зручно і мамі і дитині.

І вкотре наголошує, що відмовлятися від грудного вигодовування не варто. Саме з маминим молоком малюк отримує потрібну кількість вітамінів, мікроелементів та поживних речовин. Це формує міцний імунітет та емоційну прив’язаність до найріднішої людини.

Також фахівець не радить прислухатися до порад старшого покоління чи сусідок по палаті пологового, адже кожна мама та дитина особливі, і якщо з грудним вигодовуванням щось не так, найкраще звернутися до експерта.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також