Встановлення піратського софту «за викликом» стала в Україні цілою індустрією

6
1

Послуги «айтішників», які промишляють установкою піратського софту вдома користувачів стали справжньою індустрією, збиток від якої для правовласників складає мільйони гривень. Боротися з ними компанії мають намір за допомогою правоохоронців

На думку представників «Майкрософт Україна», послуга «установка ПЗ і його налаштування на дому» в Україні перестала бути просто додатковим заробітком для студентів. «У даний момент це вже добре налагоджена індустрія, яка налічує десятки тисяч юридичних і фізичних осіб. Точна оцінка збитку, принесеного правовласникам подібними послугами, поки не проводилася. Однак можна з упевненістю сказати, що мова вже йде про мільйони гривень », - говорить керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності компанії« Майкрософт Україна »Юрій Омельченко.

Крім шкоди правовласникам, установники часто завдають шкоди і безпосередньо споживачів даної послуги шляхом навмисного чи ненавмисного зараження комп'ютера вірусами. У «Майкрософт» стверджують, що високий попит і брак інформації у користувачів про потенційні ризики найчастіше використовується зловмисниками для масованого і безперешкодного поширення шкідливих програм. Користувачі самі запрошують установника, дають можливість встановити все, що завгодно на свій ПК. При цьому проконтролювати, які конкретно програми встановлюються, неможливо.

«Яскравий приклад – судовий процес у Дніпропетровській області, що закінчився вироком підприємцям, які розповсюджували носії, які містили хакерські програми і дозволяли після установки отримати доступ до вмісту комп'ютера без відома його власника. Особливо прикро те, що вартість подібних «послуг» вже в окремих випадках можна порівняти з вартістю ліцензійного програмного забезпечення», – стверджує Юрій Омельченко.

Як вже повідомлялося, міліція активізувала роботу з припинення діяльності «айтішників», які промишляють установкою піратського софту вдома користувачів. Відразу проти кількох таких підприємців в останні місяці були порушені кримінальні справи. Їм загрожує до 2-х років тюремного ув'язнення.

Влітку минулого року, після тривалого періоду навчання, сертифікації, тестування продуктів, збору відгуків, дослідження рівня обслуговування клієнтів, корпорація «ТранСофтГрупа» отримала статус золотого партнера Microsoft (Gold Certified Partner Status). Спеціалісти компанії допоможуть Вам не тільки уникнути проблем із законом, а й обрати найбільш вигідну програму ліцензування програмного забезпечення за доступними цінами.

Коментарі

Х(
Хукер ( not hucker)

Хочете продавати чайникам софт? Не ліпше скачати з Internet' у.Тим більше, що для Microsoft пару мільйонів- се капля в морі!

Читайте також