Встановлено новий температурний рекорд планети

5
0

У першому півріччі глобальна середня температура поверхні Землі була найвищою з 1880 року. Про це говориться в повідомленні Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA). Середня температура поверхні планети з урахуванням суші і океанів у першому півріччі склала 14,2 градуса Цельсія, що на 0,68 градуса вище середньої за двадцяте століття.

Як повідомляє РІА Новини, оновлено температурний рекорд і червня: глобальна середня температура поверхні планети в минулому місяці склала 16,2 градуса Цельсія проти історичної середньої за 20-е століття в 15,5 градуса.

«(У червні) тепліше, ніж звичайно, було в більшості регіонів планети, особливо це проявилося в Перу, центральній та східній частині США, на сході і заході Азії. Температура була нижче звичайної в скандинавських країнах, на півдні Китаю і північно-заході США », - йдеться в повідомленні.

Експерти NOAA також відзначають, що поверхня Світового океану в червні була на 0,54 градуса тепліше середнього (16,4 градуси Цельсія).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також