Вимагають "національні" ОТГ: сусідні країни втручаються у справи України через децентралізацію

14
44

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вчора, 29 травня, зустрівся з угорським колегою Петером Сійярто в Будапешті.

"Візит Дмитра Кулеби в Угорщину — перший невіртуальний візит на посаді міністра закордонних справ і перший з часу запровадження обмежувальних заходів у контексті протидії пандемії коронавірусу COVID-19", — повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп у Facebook.

Розпочалася ця зустріч з політичного троллінгу. Перед зустріччю з Кулебою міністр Петер Сійярто зідзвонився з болгарською колегою Катериною Захарієвою, щоб обговорити питання нацменшин в Україні.

"Я тільки що проконсультувався телефоном з міністром закордонних справ Болгарії Катериною Захарієвою, адже болгари також мають значну національну громаду в Україні, яку також зачіпає децентралізація, яку проводить українська адміністрація", - зазначив Сійярто.

"І болгари, і ми прагнемо зберегти райони з болгарською і угорською більшістю навіть після реформи", - додав угорський міністр закордонних справ. І підкреслив, що ці питання планує обговорити на переговорах з міністром закордонних справ України.

Нагадаємо, що уряд України планує провести адміністративну реформу, яка може створити у Болградському районі п'ять ОТГ, де етнічні болгари більше не будуть більшістю.

Парламент Болгарії прийняв декларацію про адміністративно-територіальну реформу в Україні та захист прав і цілісності болгарської громади, в якій виступив проти поділу Болградського району Одеської області.

"Парламент Болгарії категорично не погоджується із запланованими (в Україні - ред.) адміністративними змінами та закликає уряд Болгарії вжити всіх можливих заходів... для забезпечення збереження цілісності болгарської громади в Болградському районі Одеської області в межах майбутньої адміністративно-територіальної реформи", - йдеться в повідомленні.

МЗС висловило протест через заяву парламенту Болгарії щодо Болградського району і назвало неприйнятними спроби втручання у внутрішні справи України.

Угорщина також підтримує створення окремого району на Закарпатті, до якого б увійшли населені пункти, де проживає переважно угорськомовне населення. Нещодавно Василь Брензович, очільник КМКС (Товариства угорської культури Закарпаття) заявив:

"З огляду на економічні, етнічні та історичні фактори, ТУКЗ-КМКС усе ще вважає важливим створення ОТГ із центром у м.Берегово. Ми вкрай стурбовані тим, що знову з’явилася перспектива відновлення військового містечка на території міста Берегово, втілення якої може призвести до штучної зміни етнічних пропорцій, що суперечить законодавству".

Нагадаємо, під час зустрічі глав МЗС Угорщина озвучила умови, за яких зніме вето в НАТО щодо України. Не обійшлося без теми Закарпаття.

Також міністри дійшли згоди про ймовірну дату зустрічі Володимира Зеленського та Віктора Орбана.

Коментарі

2
2

31.05.2020 19:21 - Дєрьмотрєскін, молодець, 2 фанфуріка бояришніка сьогодні заслужив.

НР
Няньо Рема

Всіх русунов вигнати за Тису , до мудярів і буде чистий порядок. Досить Україні збирати всякий непотріб , ней за річкою циганам сраки лижуть.

Б
Бандера

До мирного атома.Іди лічись ти хворий на всю голову

Т
трамп

В україні соросята не хотять дозволити помиритися з нашими сусідами.

2
2

31.05.2020 18:47 - Говножоров, молодець, млинець з лопати сьогодні заробив.

ДБ
До бандери

Прихильникив багато бо вси хочуть робити без визи у чехии

2
2

31.05.2020 14:37 - Дєрьмоєдов, молодець, бутилку "Путінки" сьогодні заробив.

1
1

Напрошуються аналогії. Якщо в США почнуться занадто серьйозні політичні розбірки та економічні проблеми, їх може чекати доля багатьох країн, зокрема СРСР та України. На даний час там діють Партія незалежності Аляски, Комітет «Так Каліфорнія», рух «Республіка Техас», напіввоєнізована група білих американців «Ліга Півдня», Пуерто-Ріканська національна партія, група «Друга Республіка Вермонт» та безліч інших, що виступають за створення незалежних держав на базі анексованих Вашингтоном територій. Нічого не забули і в мексиканських елітах щодо Техасу… На перший погляд, вказані організації є маргінальними, якими в часи СРСР здавалися і різноманітні дисидентські рухи в національних окраїнах, але коли в подібні вкласти інформаційний та фінансовий ресурс, якщо настане час «Ч», все можливо…

НР
Няньо Рема

Недавно колишній посол США в мадярії дав одному з телеканалів інтерв'ю. Він розказав ,як кілька років тому , коли Українська армія неочікувано почала великі навчання на заході України з перекиданням на Закарпаття танкових , механізованих і десантних бригад в керівництві мадярії розпочалася паніка .Орбан прибіг в американське посольство і на колінах просив посла дізнатися чому Україна перекидає війська на кордон з мадярією і чи це не є початком війни. В нього почалася істерика ,він кричав що не покине американське посольство , тому що тільки тут він почувається в безпеці ,бо мадярська армія годиться тільки для параду .Розмазуючи соплі по писку просив зв'язати його по телефону з Трампом , обіцяв в усьому слухатися США. На протязі усього часу поки проводилися навчання в керівних органах мадярії панувала паніка і йшла підготовка до втечі в Австрію. Напевно настала пора прочистити мадярам пам'ять ,бо почали страх втрачати .

ДМ
ДО МУКАЧЕВО .НЕТ

Чому дозволяэте так1 коментар! як! порушують вс! правила сайту! Читати таке огидно!

1
12:30

"боло", "кромі того", "ош" - Васька Xyйпuздуленець, не палися, гукане.

МН
Мойша на троні .

Мудяри ніколи не мали своєї держави , за виключенням 1918-1944р.З самого приходу цих кочівників в Європу ними завжди керували ,як не австрійці то Османська імперія .Без німців ,які їх навчили митися , вичісувати воші з заросших щитиною морд , побудували їм міста і завжди ними керували , вони до сих пір жили би в юртах , пасли коней і упивалися кумисом. Німці були дуже сентиментальними , і завість потопити цих зауральських циган у Дунаї вирішили їх цивілізувати .Та скільки не відмивай цих кочівників вони все одно будуть смердіти циганотою.

І
Іштван

Якщо залишеться берегівський район, це буде добре лем для петрушки, який є чічкашом вірменської мафії і розкрадуть землі угорських сіл району.

Х
хітлер

колим бов у полтаві, то офігів-там боло більше арійців, ги у дойчланді. І се факт, тому мої плани про знищення недонацій я відкоригував, і викреслив із списку українців. Кромі того, я зробив ощибку, ош посадив у концлагирь Бандеру, який боровся за свою країну і народ.

МА
Мирний атом

Гузицю продам я словакам, мадярам, Китайцям, корейцям, монголо-татарам, Жидам і кацапам і лічно Xyйлу Очко я своє презентуву йому. Піндосам і чукчам я край свуй продам, Ліси, полонини - вшитко оддам, Лем нигда не дам я то всьо галичанам, Нарушу коварні я всі їхні плани!

МА
Мирний атом

Римська імперія зазнала краху і знищення як і османська , Угорщина існує від початку свого створення , в різник формах і територіях , які змінювалися після всіляких війн в різні сторони , я не стверджую що карпатський басейн потрібно повернути в склад Угорщини , я просто висловлюю своє розуміння до їх сторони , яка вважає цю територію окупованою , так само і Україна буде 100 років талдити кримнаш , а він і надалі ніколи не повернеться в лоно України , такові реалії

Б
Бандера

Жах як багато прихильників Нодь Мадярщини.

Б
Бандера

До мирного атома. А хіба на Закарпатті не була Римська імперія а потім ще і Османська

Р
рок

До "А". Уже ся дуже мало лишило оби мадяри та україна урівняли рахунок. 10млн. мадяр-10млн.украюнців. МЛАДО-ЗЕ, ВПЕРДЕ.

В
ваня

Mойша Ти ділиш для україни землю ти де живеш читай історію СКОРО ТВОЯ ОКРАЇНА ПЕРЕСТАНЕ ІСНУВАТЬ ТУНЕЛІ ЧЕРЕЗ ЯКІ ЇЗДЯТЬ ПОЇЗДИ ЦЕ БУЛО ПОСТРОЄНО В Ч АВСТРО УГОР ІМПЕРІЇ БИДЛО ЯК ЖЕ ВАС БИКОТУ ПРИЗИРАЮ

0
00:11

А багато країн хочуть бути в союзі з вашою дирявою Срашкою? Венесуела, КНДР, Куба, Ліван, Зімбабве, Сомалі - ось і всі ваші "партнери". А Україна між іншим асоціацію з ЄС підписала, і безвіз отримала. Хрінь про турків, шаровари, хати-мазанки, укрів і викопане Чорне море п..здять виключно лаптєголові макаки і тупорогий охлос типа місцевого дурачка Алкашоні Мандауна.

Д"
До "мойші на очке" 30.05.2020 21:55

Мудаку, ти назови хотя б одну країну, яка погодилася би з украми бути в одному союзі. Так весь світ знає, що укри - по слов'янськи розмовляющі ТУРКИ, без рода, без племені. А по поводу твоїх танків , так ти йолопе с початку заведи їх, а потім підніми ще тих трутней - алкашів, на тя подібних, які себе вояками вважають.

ДН
До нижньої марги

Від тебе точно ні , бовдуре .

МА
Мирному атому

Ви тут хочете від найнятих ботів почути власну думку?

МА
Мирний атом

Хтось із коментаторів може висловити свою особисту думку якось так сказати більш менш аргументовано ? Чи всі на іскандерах літають ?

ДК
До кацапського педераста 22:22

Можеш скавуліти від безсилля ,та твоя доля вже вирішена., або будеш виконувати все , що скажуть українці або здохнеш.

О
Олександр

https://www.youtube.com/watch?v=6r-qTcHcnNw

ДН
до нижньої марги

а потом тебе розбудять і ти поймеш шо ціцяш мадярський xyй

МН
Мойша на троні .

Як тільки наші танкові і ракетні бригади підуть через Карпати вся ця циганська нечисть рване за Дунай , гублячи свої засрані гаті. І всі проблемні питання будуть вирішені. Територію дунайської циганії поділимо між Україною , Румунією і Словаччиною і Австрією.

ДР
До ромаріо

Степаг Бандера якраз і відстоював і виборював право України на самостійність і незалежність від росіян, поляків і німців ! Зрозумій накінець цей факт , пишучи нісенітниці . Щодо "штучного утворення" - теж факт . Історію не обманеш. Все повернеться . Щодо угорців - молодці. Приклад , як потрібно відстоювати національні інтереси . Націоналізм , а не надуманий патріотизм - є основою державності

КЗ
Каратель закарпуцьких під*р*сів.

Ми не будемо такими м'ягкотілими як фюрер і знищимо усіх недолюдей - циганів , русунів , мадярів , кацапів , малоросів і іншу нечисть . Земля буде очищена від генетичного сміття .

ДЛ
Добра людина

Всі ці мадяри ,шлюхи русунські допросяться , що ми їх усіх знищемо .

КЗ
Каратель закарпуцьких під*р*сів.

Давно танки не подорожували вулицями Буди і пешта. Пора нагадати циганам де їхнє місце.

Р
ромаріо

Галичанський бандеро-рагуль є дуже гордливим, але не здатен організувати власну ефективну державу. Його оптимальна функція - це бути прислугою при панові. Так було при поляках, так було при Гітлеру, так було в СРСР. Так буде завжди, бо проект Украіна - це штучний проект.

1
1

Якщо в США почнуться занадто серьйозні політичні розбірки та економічні проблеми, їх може чекати доля багатьох країн, зокрема СРСР та України. На даний час там діють Партія незалежності Аляски, Комітет «Так Каліфорнія», рух «Республіка Техас», напіввоєнізована група білих американців «Ліга Півдня», Пуерто-Ріканська національна партія, група «Друга Республіка Вермонт» та безліч інших, що виступають за створення незалежних держав на базі анексованих Вашингтоном територій. Нічого не забули і в мексиканських елітах щодо Техасу… На перший погляд, вказані організації є маргінальними, якими в часи СРСР здавалися різноманітні дисидентські рухи в національних окраїнах, але якщо настане час «Ч», все можливо…

Й
йовжі

Потрібно знати та виконувати власні, українські закони! Тоді не будуть такі провокативні статті писати, а дадуть меншинам спокій.

1
1

Все природно. Коли Україна розкладається внаслідок майданутого політичного курсу, сусіди-хижаки пригадують свої історичні претензії.

С
супокуйно

Буде все нормально...переговори і компроміс. Остальноє .... сотрясаніє воздуха.

V
Volodymyr

Вішати Модьорів СМЕРДЯЧИХ!!!:)

А
А

Дожилися, що мадяри мають розказувати де потрібно будувати військові обєкти на нашій територію.... Це просто нижче плінтуса їхати міністру закордонних справ 40 мільйонної країни в державу 10 мільйонної.. Нехай сюди їдуть та просять.

МА
Мирний атом

Бандпровцю , ти болване , коли мадяри завойовували ці землі , то поняття держави в цих місцях не існувало , такий час бов , ко раньше встав того і тапочки , подивися на карту границь планети , кіть маєш клепку то ти неуче будеш вражений , в час коли почали границі зужатися , почали предки наші всі ділити землі по річкам , хребтам і т.д. 1000 років тому починали формуватися адміністратмвні одиниці які формувалися війнами , які переростали в політичну і правову площину , ми живемо не території України в наслідок 2 світової війни , до того ми знаходилися на території Угорщини , за винятком проміжку між першою і другою світовою , логічно що уряд Угорщини вважає територію сучасного Закарпаття окупованою територією , хоч про це вони говорять і не нс пряму а виключно в політично-дипломатичній площині , досить толерантно до речі висловлюють свої почуття до Української сторони

В
Ванька

Історично , східну частину вітдати маскалям в притул до Києва , Західну , зокрема Львів і сусідні обл Полякам а Закарпаття Словакії або Угорщині ? тоді буде історично , Київська Русь , ну маскалям можна не вітдавати , тлді буде Київське княжество

Б
Бандера

Правильно мадяр за урал то буде історична справедливість

Ы
Ыстык

Треба всьо зробити и розкласти як було исторычно и не буде проблем

Читайте також