Випадок малярії на Закарпатті: Мати з дитиною перетнули кордон України прилетівши з Конго (ВІДЕО)

7
1

Наразі їх вже виписали і лікування проходять вдома, але за ними слідкує епідеміологічна служба. Вони мають здавати аналізи мазків крові. Хоча, гарантії, що рецидиву хвороби не буде - немає.

Раніше Mukachevo.net писало про те, що днями на Закарпатті зафіксували 2 випадки захворювання малярією - хлопчик віком 1 рік 10 місяців і його мама.

Як розповіла Mukachevo.net завідувач інфекційного відділення обласної дитячої лікарні Віра Соловйова, приступи малярії у хворих були не регулярні, тобто це не є "наша" малярія, яка має 3-4 денний період. Лікар каже, що тут були чіткі прояви саме тропічної малярії, яка не має такої регулярності.

"При обстежені мазків крові, наші спеціалісти знайшли зміни в еритроцитах. Стан був важкий: як в мами так і в дитини. Також в них була виражена анемія. Ми одразу ж розпочали лікування. На наше щастя, ми знайшли в сумці матері їхні препарати, тобто які більш дієві для їхнього випадку малярії. Було дві упаковки: для дорослого та дитини", - розповідає Віра Соловйова.

В хлопчика вже після першого прийому напади лихоманки не з’явилися. Лікування було проведено згідно протоколу, але дитина з анемією потребувала переливання препаратів крові. Все лікування в ізоляторі ОДЛ зайняло 9 днів.

Завідувач інфекційного відділення додає, бентежить факт того, як громадянка Конго із дитиною перетнула кордон маючи такі напади лихоманки.

Дитина з її слів захворіла вже тут, на території України, а от жінка, якщо дивитися по давності хвороби, то вже з симптомами перетинала кордон, адже малярія дає 2-3 епізоди лихоманки на добу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

КД
кордон діравий

"Наша малярія" 3-4 дні, а тримали аж 9. Гроші пумповали з афрострахівки? Мамашка не лише з заразою, ай "запакована" правильним французьским препаратом. Знала і свідомо завезла заразу! Виписувати - садити! Малий "тут вже вчіпив" - ясен-пень від неі

Читайте також