Визначено кращі книги України

15
0

Серед них – дві нашого видавництва “Карпати”

Щорічний Національний конкурс “Краща книга України” засновано Державним комітетом телебачення та радіомовлення України з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання.

Конкурсний відбір видань тривав з 1 грудня до 15 березня. На суд журі були подані книги, що побачили світ у вітчизняних видавництвах у період з 1 червня попереднього року до 15 березня 2009 року.

Конкурс проводиться в 11 номінаціях. У кожній номінації, за винятком номінації “Краща книга України”, журі відбирає три видання-лауреати із числа тих, що набрали найбільшу кількість голосів (при рівній кількості поданих голосів число видань може бути більше), яким відповідно присуджуються дипломи І,ІІ,ІІІ ступенів. В номінації “Краща книга України” присуджується лише одна нагорода.

У номінації “Світ дитинства” були представлені різножанрові ілюстровані видання для дітей дошкільного віку, школярів та підлітків.

Дипломом ІІІ ступеня у цій номінації нагороджено видавництво “Карпати” за книгу Борбали Салої “В гостях у зірок”.

Цьогоріч Дипломом ІІІ ступеня нагороджено наше видавництво за книгу Миколи Вегеша, Маріана Токара “Карпатська Україна на шляху державотворення” у номінації “З глибини знань”.

До речі, обидві книги профінансовано і вийшли за сприяння управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації у рамках Програми підтримки засобів масової інформації, видання творів закарпатських авторів та розвитку галузі, повідомили управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також