Вже 2 роки поспіль Закарпаття залишається без вакцини проти туберкульозу

7
3

Статистика показує, що в десять разів частіше туберкульозом хворіють роми, а от виліковуються з них до кінця лише одиниці.

Ситуацію з відсутністю вакцини БЦЖ прокоментував екс-начальник управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА та обласний депутат від Єдиного Центру Василь Скрип.

“У 2016 році на Закарпатті захворюваність на туберкульоз за офіційною статистикою зросла на понад 2%. Особливо частими є випадки цього захворювання серед ромського населення. Як відомо, кожен третій ром України проживає на Закарпатті. Представники цієї нацменшини у десять разів частіше хворіють туберкульозом та досить часто ігнорують лікування. Якщо говорити мовою чисел, то 11% закарпатців недоліковують недугу, а от серед ромів цей показник перевищує 30%. Однак найгірше те, що зараз все частіше туберкульоз виявляють у немовлят. В області більше 2 років нема вакцини БЦЖ, хоч її і обіцяли надати", - зауважив лікар.

"Протягом останніх двох місяців на сайті Міністерства охорони здоров'я України з'явилася інформація, що до кінця червня у всіх регіонах країни вакцина БЦЖ буде, але медичні установи її так і не отримали. Проте влада не втомлюється з дня в день говорити про реформування медичної галузі, яке насправді досі ніяких позитивних змін не принесло. Люди змушені покладатися тільки на власні сили, бо допомога від держави в плані лікування практично відсутня”, - додав Василь Скрип.

Коментарі

Г
Г

2 роки як живемо по новому....

Р
Руснак

Незабудьте, 24.08.2016-25 року "незалежності"!

Д
Дохтор

Звідки надійде вакцина? Хто її виробник? Який їївміст? Хтось перевірятиме даний матеріал на предмет присутності/відсутності речовин, що руйнують імунну систему народу? Не забуваймо, т. зв. глобальний світовий уряд поставив за мету зниження чисельності слов"ян. Щоби ми це "схавали", напередодні зроблено штучний дефіцит. Так робляться диверсії. А майдануті ЗМІ розкажуть нам якусь муть.

Читайте також