ЄС має проблеми: Угорщина - вже диктатура, Польща йде слідом - думка експерта

18
24

Угорщина під керівництвом Віктора Орбана вже є диктатурою, а Польща рухається в тому ж напрямку. Таку думку в інтерв'ю видання Politico висловив відомий британський історик, журналіст, директор Центру європейських досліджень при Оксфордському університеті Тімоті Ґартон Еш.

За його словами нині Європейський Союз стикається з новими викликами та кризою. Одна з них - це фактична диктатура в Угорщині.

Зокрема відбувається політична радикалізація населення Європейського союзу, і вона значно посилюється в умовах економічної кризи, викликаного епідемією коронавіруса.

Історик навів дані дослідження, проведеного в березні 2020 року за проектом Europe’s Stories project. Опитування охопило 12 тисяч респондентів у всіх 27 країнах ЄС і в Великобританії.

Ґартон Еш був шокований результатом. Зокрема майже 71% європейців виступають за гарантований дохід для кожного члена ЄС. Інша шокуюча цифра - 53 відсотки молодих європейців вважають, що авторитарні держави є більш готовими до боротьби зі змінами клімату, ніж демократії.

Це не означає, що молоді європейці воліють жити при диктаторському режимі. Але вони вважають, що демократія зараз функціонує як "нездатна забезпечити рішення, необхідні для запобігання глобальному потеплінню".

Ґартон Еш змалював можливий вихід з кризи після епідемії. У ньому може бути набагато більше націоналізму, повернення до авторитарних урядів, виживання за рахунок більш бідних сусідніх країн. І це "в умовах нової американо-китайської холодної війни".

Зокрема повернення авторитарного правління, за його словами, "вже має місце в Угорщині і, можливо, в Польщі".

Продовжуючи свою думку, британський експерт зазначив, що «Угорщина більше не демократія». «За останні 10 років ліберальна демократія в Угорщині підірвалася. Це сталося в державі - члені Союзу, який, чесно кажучи, майже нічого не зробив, щоб зупинити Угорщину. Гроші все ще течуть рікою в каси Віктора Орбана. Сьогодні Угорщина - вже диктатура. У нас є диктатура, яка є членом ЄС, і Качинський у Польщі явно намагається піти по його стопах».

На думку британського історика, «те, що відбувається в Польщі та Угорщині, загрожує правопорядку всього Євросоюзу».


Коментарі

ШБ
Шмірґлі бачі

Лем не годен ям вгадати, ци май скоро стане президент в Мадярщині циганин, вадь пакистаниць в Англії премйер.

МШ
Мама шоні майдауна

То є правда мій синочок вжи так хорує на гузицю шо муси памперси носити так му гузицю в тему клуби урвали.

Д1
до 11:18

Завсегдатаї клуба "Голуба пікниця" Шоні Мандаун, Ромаріо, вася капелан, Центровський і Роман Ужгород, а також власники клубу Петро Гецко і Дмитро Сидор вже давно тут пропагують гей-кохання.

Б
Бандера

Мукачево нет майте совість,з такими темпами скоро будете пропагувати гей кохання з толерастією.....

P
pityu

https://www.630.hu/2020/05/14/az-eu-betiltotta-terjedjen-hat-ime-varga-judit-igazsagugyi-miniszter-beszede/?fbclid=IwAR0dE1UssZdRTVUz1WTKck6t4ll5zQOQozFDsZ1p0fIdp3IZ87sbdD3kvIs

Д0
до 09:27

ну то чеши відсі до фраса на росію оби туй уд тебе не вонило

Д
дідо

а цурава україна вже гуно смердячоє, то і без експерту весь світ знає

1
1

Орбан вклав у конституцію той факт, що нормальні чоловік і жінка є основою суспільства, а сам підставив свою гузицю Путіну. Того не дивно, що проти такого дегенерата розпочали чергову атаку цивілізовані країни.

1
1

Достатньо Орбану було вкласти в свою конституцію той факт, що нормальні чоловік і жінка є основою суспільства, як дегенерати розпочали чергову атаку на цю країну.

І
Ігор

Угорщина не має намір постійно погоджуватися і "лягати" під бюрократів з Брюсселя аби жити по чужим вказівкам. Прем'єр Орбан робить усе вірно-своїми наперед продуманими діями він ЗАХИЩАЄ свою Батьківщину від так званих європейських "цінностей",при усьому тому на меті зберегти ІДЕНТИЧНІСТЬ угорського народу, його культурну та історичну спадщину.

З
заперевал

я суть тупорогий кацапорусинський бик Алкашоні Мандаун ужись фантазії у ня не є оби субі імена нові придумовати.ігноруйте таку паскудь ге я бо ми несемо лем розруху.порубані хащі,мусор,наркота,контрабас - то усьо кацапорусину наробили.

З
заперевал

то завідні паскуди,просто ігноруйте львівшьку галаретку,хай розірветься від заздрощів!

ІП
Іван Пальо

22.10 Дебіле, заробітчанство у нас було усе. І при мадярах, і чехах і совєтах. У Колочаві даже пам"ятник стойить. Ти майже мусорок люстрований. Такий у тебе тип бисіди мусорський. Нє? Обіжений типирь сидить тай гюном усіх поливає.

ШМ
Шоні Майдаун

я в коргазі В Берегсазі, знаєте де ня глядати правда, нє ??? я лем мало шизофренік........... часики тікавут, вода тече, пісок ся сипле.

Ш
Шоні

Бандершня,обисьтеся закляли за перевал.Мийте полячні гузиці тать не мішайте нам руснакам хащу пиляти,цігаретлі гнати і наркоту толкати! Чекаву докіть модяри нашоє бандітскоє гецко-ратушнячоє гетто до себе заберуть,у них сяких читавих бандіту ге русини нигда щи не боло!

Ш
Шоні

Пакистанцю із дурдома,21:43,ви довели укрію до такого стану,што в Туманний Альбіон,“великі укри” їдуть батрачити і виконувати саму важку і чорну роботу! Якщо в Мадярщині диктатура,то у нас амероколонія із збісними бандеровцями! Бандершня лепава,налійтай із своїма мерзкими висерами! Чекаву смрад першої бандершні!

У
уася

Я у себе дома тоже диктатор, і шо з того? Кілько тої Мадярщини. Муха насрала на карту, не бульше. Кіби велика бола, тіпа Україна чи рашка, ото я розуміву, се вже опасно.

О
Олександр

і ще. хочу жити в диктатурі, але жити як людина, достойно.

О
Олександр

давно спостерігаю за вашими публікаціями. Чим далі тим більше бачу в них упередженість. Публікації євролібералів для всього світу є дедалі більш несприйнятними. Подивіться реакцію на них у країнах походження. Тільки Мукачево. нет не забуває угорцям голосування при Москалі. Пан Балога, ви є минуле краю, змиріться з цим і не каламутьте воду

ПЗ
пакистанець з Пудкарпаття

Многі мадяри і наші з мадярськими паспортами не в Мадярщину, а в Великобританію на зароботки виїзжають. Економічний розвиток мадярів з поляками ні в яке порівняння з Британією не йде.

S
Sam

Якщо в Угорщині диктатура, то що тоді в нас?

BM
Big Muzzy

Соросята злобно квакавуть - тоті мядяри МВФ от себе угнали тай почали жити не в довг, но позерайся на них! Тай негритосів до себе не хочуть брати - неправильні якісь, ква ква ква... Правду написано мало ниже, ош Британія скоро Пакистаном стане.

Ц
Центровський

Соросятнику, ти ся лiпше жури за свою Великобританiю яка ся скоро перетворить в Пакiстан, а не за "диктатуру" у Мадярщинi))

Й
йончі

Соросята гавкають, а караван іде

Читайте також