Європа може скасувати візовий режим для українців

13
4

Європейський Союз може ввести безвізовий режим для громадян України ще до вступу в силу парафованого договору про асоціацію.

Таку думку висловила заступник голови МЗС Польщі Катажина Пелчинська-Наленч на конференції, присвяченій східній політиці Польської держави, передає «УНІАН»  з посиланням на Polskie Radio.

«Питання скасування віз для громадян України не пов´язане з ратифікацією Угоди про асоціацію, та може бути вирішене раніше», - зазначила заступник міністра.

Разом з тим Пелчинська-Наленч зазначила, що Польща підтримує ратифікацію договору про асоціацію з Україною, який включає в себе також створення зони вільної торгівлі, як цілісного документу - без його так званої поетапної ратифікації.

Як повідомляли «Коментарі», раніше глава Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські заявив, що угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана за кілька місяців.

«За кілька місяців ми повинні підписати цю угоду, і потім працюватимемо над введенням її положень», - зазначив Томбінські.

Нагадаємо, 30 березня цього року в Брюсселі глави делегацій України та ЄС парафували угоду про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну ЗВТ. Після парафування наступним кроком має стати підписання асоціації з ЄС.

Коментарі

1
111

"Європа може скасувати візовий режим для українців, але не скасує" Пишіть заголовки правильно.

Х
ххх

іщи довго не пустить єуропа на добованню

О
Олексій

Європа мусить підгодовувати наші проєвропейські мрії, щоб ми бува не перекинулися до Росії, але на ділі ніхто нас туди не пустить, принаймні, ще довго не пустить.

Р
рпппп

орррррра

Читайте також