Йосиф Cірка презентував в Ужгороді публіцистичну збірку

8
0

під назвою «Актуально-3»

В Ужгородському прес-клубі реформ відбулася презентація третьої збірки публіцистики «Актуально-3» професора Зігенського університету і Українського вільного університету у Мюнхені, журналіста українського походження, який зараз мешкає в Канаді, Йосифа Сірки. Про це сьогодні, 28 квітня, повідомив власкор ЗІКу.



Йосиф Сірка представив також власне видання для дітей «Як совичка Мімі вчилася читати». У презентації взяла участь онука письменника, ужгородка Ліза Сірка. Вона виступила із власним доробком – збіркою поезій «Лист до тебе».



Автор збірки розповів, що своїми публікаціями прагне активізувати людей, щоб громадяни зрозуміли, що багато залежить від них. Тому варто відстоювати власні права, а не тільки скаржитися на державу. Підняті публіцистом теми – мовні проблеми, утиски демократії, національний розвиток, суспільна свідомість тощо. «Замість передмови я дав статтю Олекси Тихого, який у 1972 році написав листа керівникам Радянського Союзу. Якщо порівняти той лист і нинішню українську проблематику, то побачите, що нічого, на жаль, не змінилося. Проблеми не вирішилися. Тому більшість із них залишаються актуальними до нині», – каже Йосиф Сірка.



Про книжку «Як совичка Мімі вчилася читати» Йосиф Сірка каже у передмові: «Цю книжечку я написав 1982 року, коли моєму синочкові Тарасикові було три роки. Ми жили в Західній Німеччині, але нашою мовою в хаті була українська. Саме Тарасикові я перечитував «Сову Мімі». Незважаючи на те, що син народився й живе поза Україною і розмовляє англійською, німецькою та французькою, – з батьками він спілкується тільки українською. Пропоную цю книжечку всім батькам, котрі хочуть навчити своїх діточок української мови».



У майбутньому журналіст має намір видати власні колискові пісні (слова та музику) та дитячі вірші.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також