З 1 серпня в Україні розширеться список чоловіків, які можуть виїжджати за кордон

207
3

Від початку війни кордони залишаються закритими для усіх військовозобов’язаних.

Виїжджати можуть лише одиниці й це переважно ті, які не підлягають мобілізації через сімейні обставини (наприклад, наявність трьох дітей) або через проблеми зі здоров’ям (наприклад, інвалідність). Загалом цей перелік включає більше категорій громадян, і з 1 серпня він буде суттєво розширений. Згідно з постановою Кабміну №57 виїжджати можна буде по багатьох різноманітних причинах.

Обставини можуть бути різними. Сформуємо їх за основними групами.

Загальна група:

  • Всі хто постійно проживає закордоном та має про це відповідні документи.
  • Ті, кому потрібно виїжджати за станом здоров’я, тобто на лікування.
  • Чоловіки, які можуть виїжджати за сімейними обставинами.
  • Військовозобов’язані, які можуть виїжджати через свою професію.
  • Особи, які виїжджають з метою допомогти ЗСУ.
  • Особи, які перебувають на державній службі.

Також виїжджати можуть представники різноманітних державних посад, які мають спеціальний дозвіл на виїзд. Здебільшого це члени Кабміну, керівники центральних органів влади і їх заступники, державні секретарі міністерств, члени Рахункової палати, Центральної виборчої комісії тощо. А ще судді, прокурори, депутати місцевих рад, керівники державних підприємств де мінімум 50% акцій належить державі.

Стосовно категорії “Допомога ЗСУ”, то мова про волонтерів, про представників культури та спорту, яку їдуть на змагання або у благодійні тури.

Категорія “Виїзд за професією” передбачає дозвіл на виїзд військових, які мають відпустку. Авіаційний персонал, працівники залізниці, водії транспортних засобів, маршрут яких пролягає через інші країни.

Стосовно стану здоров’я і сімейних обставин, то тут нічого не змінилося. Як і раніше виїжджати можуть багатодітні батьки, опікуни, усиновлювачі, люди, які доглядають осіб з 1 або 2 групою інвалідності, або ж ті, кого через стан здоров’я зняли з обліку.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Мукачівець

А ви прмітили , як завантажені роботою , туристичні агенції у місті ? Ранком вже забиті клієнтами , а ввечері ще забиті клієнтами .... Війна ? Ні !!! Відпочинок . Релакс . Враження. P.S головне прокукарікати , що 'щось" піде на ...ЗСУ (декілька грн)

Ж
Жебрак

Чинуши уже позерають путьовки у Хорватію і Чорногорію. А жебраки дальше ідуть на войну

Ц
Ціґань

а ми, прокурори тай судді, на афоні покладеме за вас свічку.

Читайте також