З 1 січня на Закарпатті зловили вже 35 браконьєрів

9
1

Не дивлячись на Новорічні та Різдвяні свята роботи у інспекторського складу рибоохорони, на тільки не поменшало, а навіть побільшало. Маючи вільний час та враховуючи відсутність морозів - рибалки кинулись на водойми забуваючи про дотримання режимних обмежень на період зимової охорони риби (нерест струмкової форелі до 10.01.12р. та "зим.ями" до 10.03.12р.). Наслідок такої необачності стає притягнення до адміністративної відповідальності.

 

За період 01.01. по 10.01.12р. інспекторами Закарпатдержрибоохорони викрито 35 порушень, з котрих 5 випадків за перебування на водоймах з забороненими засобами (сітки-павуки,сітки-плутанки). Інспекторами вилучено 5 заборонених засобів лову та викрито 2 грубих порушення Правил рибальства (ст..85ч.4, ст..90 КУпАП). 
 
Так, 03.01.12р. на р.Тересва на околиці смт.Дубове Тячівського району, інспектором Куцин М.М., був затриманий житель цього-ж селища гр..Магула Ю.В. (1990р.н.), котрий здійснював лов риби на забороненій ділянці (на Харіуса). При перевірці спорядження у порушника було виявлено, ще одну вудочку (спінінг )наживкою на якій була марена на трійнику(занесена до ЧК України, знищення 200 грн. за екз.). В такий спосіб на вказаній ділянці "рибалки" намагаються зловити Головатицю (лосось дунайський, занесений до ЧК України, знищення 340 грн. за екз.). Матеріали справи направлені в Тячівський районний суд. Санкція статті окрім відшкодування за рибу передбачає штраф від 340 до 680 грн. 
 
05.01.12р. спільними діями інспектора рибоохорони Решетар О.М. та прикордонного поста "Грушево" (нач.поста ст..л-нт Колов М.В.), за попередньо отриманою інформацією, на р.Тиса в районі п/зн 274 (с.Грушево) був затриманий громадянин котрий здійснював лов риби з використанням сітки-павука. На момент затримання риби порушник наловити не встиг. Після доставляння на прикордонний пост та встановлення особи порушника - гр..Молданаван В.В.(1958р.н.), на нього було складено протокол за ст..85.ч.4 КУпАП для передачі в Тячівський районний суд. Санкція статті передбачає штраф від 340 до 680 грн. з конфіскацією засобів лову. 
За перші десять днів 2012 року до відповідальності інспекторами рибоохорони притягнуто 31 порушника на суму 1 496 грн. 
 

Коментарі

К
кременчуг

дешевая показуха!делать показатель работы на местных бедных жителях!браконьеры в погонах!

Читайте також