З початку року декларацію про доходи подали майже півсотні закарпатців

5
0

Станом на 22 січня п.р. мешканцями Закарпатської області подано 42 декларації, в тому числі на отримання податкового кредиту - 25.

Про це повідомив заступником голови ДПА у Закарпатській області Дмитро Штикало.

Крім того чиновник з роз'яснив у яких випадках подання декларації є обов'язкове:

"Обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які одержували в 2009 році прибутки, які не підлягали оподаткуванню при їх нарахуванні чи виплаті, іноземні доходи, від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав і інше)", - зауважив заступником голови ДПА у Закарпатській області.

Крім того, обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які одержали в минулому році доходи від надання майна в оренду фізичним особам, від фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності, доходи від виграшів в азартні ігри тощо.

Зобов'язані подавати декларацію звільнені з роботи працівники, у яких за результатами проведеного остаточного розрахунку при звільненні не вистачило доходів для сплати податку з доходів фізичних осіб.

Обов'язково слід задекларувати також суми надміру витрачених коштів, отриманих на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлений строк працівником, який звільнився. Такі платники податку доплачують податок з доходів фізичних осіб на підставі поданої декларації.

У випадку, якщо ви отримали нецільову благодійну допомогу і її сума у 2009 році перевищила 940 грн., а ви не мали права на податкову соціальну пільгу або не використали її протягом звітного року, то ви також зобов’язані подати декларацію про доходи.

"Якщо ви виїжджаєте за кордон на постійне місце проживання, то теж зобов'язані подати до органу державної податкової служби декларацію не пізніше закінчення 60 календарного дня, що передує такому виїзду", - підсумував Дмитро Штикало.

Нагадаємо, останній день подання декларації – 31 березня.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також