З Погоріляка зробили журналіста

5
5

постфактум

Екс-мера Перечина Івана Погоріляка, автора скандального відео з головою Перечинської РДА Михайлом Данчею, на якому чиновник брутально лається на адресу прем’єр-міністра, постфактум зробили журналістом. 16 вересня в прес-центрі `Нове Закарпаття` в Ужгороді він був представлений як журналіст Інтернет-видання „ClipNews.info - Закарпатські новини”. Про це повідомив власкор ZAXID.NET в Ужгороді.




Раніше речник губернатора Закарпаття Наталя Мигалина повідомила, що голова ОДА Олег Гаваші видав розпорядження про створення комісії з вивчення всіх обставин інциденту з Михайлом Данчею, після чого стосовно цього чиновника і буде прийнято рішення. Наталя Мигалина також зауважила, що автор відео Іван Погоріляк не є журналістом, а голова Перечинської РДА під час інциденту перебував у відпустці. Вона назвала поведінку І.Погоріляка грубою провокацією, проте, з її слів, це аж ніяк не виправдовує подібної поведінки державного службовця.



Нагадаємо, йдеться про випадок, що стався 12 вересня в Перечинському районі Закарпаття під час акції `Живий ланцюг` . На любительське відео був знятий голова РДА Михайло Данча. На відео він, недобираючи слів, розказує, що думає про прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.



Іван Погоріляк є давнім опонентом Михайла Данчі. У 2007 році депутати міськради достроково позбавили його повноважень міського голови Перечина, обвинувативши в зловживаннях. Пізніше І.Погоріляк спільно з кількома активістами громадської організації під час акції протесту в Перечині вимагав відставки голови РДА, якого звинуватив у махінаціях із землею.



Голова Перечинської РДА Михайло Данча був народним депутатом України ВРУ 2-го скликання.



Коментарі

Г
гаврош

пані мигалина раптом не родичка того мигалини з мукачева що вигнав студентів як і данча на підтримку вступу в європу чи ще кудись

Н
народ

... скоро вони почнуть (або вже почали інет фільтрувати)... на телебаченні вже і так темники... Батьку КУЧМО - вибач!!!!

І
Ігор

При чому тут журналіст чи ні? І де принципова реакція Ющенка- хоча б така як за показаний палець звільнити декілька офіцерів ДАЇ ( в т.ч. хотів нач ДАЇ УРСР) і розформувати цілий підрозділ.

Ж
Журналіст

Нині кожен сам собі журналіст. Маєш фотоапарат чи камеру, а нехай і просто мобільник з камерою, опинився в центрі події, або створив її сам, злив в інтернет, вивісив на власному блозі або якомусь з `народних` сайтів - ти вже журналіст. Чи журналіст - це лише той, хто має `корочку` і пише в газети обладміністрації чи партійні рупори? Он Кічковський навіть заслужений журналіст. Хтось десь колись читав його статті?

Н
народ

...а яка різниця на кого матом ішов Данча? ...

Читайте також