За 2 місяці Закарпаття "мінували" майже 20 разів: поліція посилить відповідальність для псевдомінерів (ВІДЕО)

5
2

За хибні повідомлення про мінування зловмисників планують саджати на строк більше шести років та конфісковувати майно.

Так, тільки на Закарпатті від початку року зафіксовано 24 повідомлення про замінування. Зокрема, 20 з всіх "мінувань" сталося за останні 2 місяці.

В поліції зазначають, що повідомлення про замінування по електронній пошті, й визначити, хто їх надсилає складно.

— Не виключено, що інформація від зловмисників проходить через кілька ай-пі адрес перед тим, як дійде до отримувача. встановити кому належить хоча б остання – не просто, особливо, якщо вона зареєстрована в іншій країні. Зловмисники використовують так звані впн-сервери, тому їх важко відстежити, —додають спеціалісти сфери ІТ.

Як зазначають у виданні "Главком", у відповідь на масові "замінування", Міністерство внутрішніх справ України посилить відповідальність за хибні повідомлення.

— У ряді випадків запропонуємо збільшити термін кримінальної відповідальності і обмеження волі на строк більше шести років, а також передбачити додатково конфіскацію майна в таких випадках, - додав, глава департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Зазначимо, нещодавно в Ужгороді "замінували" всі маршрутки. Правоохоронці перевірили 36 автобусів та евакуювали 700 пасажирів. На щастя вибухівки не знайшли.

Також, минулого тижня, в четвер 20 червня, спецслужби виїжджали через повідомлення спочатку про замінування всіх лікарень у місті Ужгороді, а у другій половині дня дитсадочків у Мукачеві, Ужгороді та Берегові.

Більше про масові "замінування" на Закарпатті дивіться у відеосюжеті телеканалу Sirius.


Коментарі

М
Мукачево

Може спочатку поліція затримає тих осіб? Навряд. Бо в поліції Закарпаття працює одна бездар, лодирі і ....

П
Правдоруб

Ну от же ж хвальки!!! Знайдіть спочатку цю паскудь, а вже потім будете говорити про "відповідальність"...самі, як клоуни...

Читайте також