За 2 роки на Ужгородщині cтворять 1000 нових робочих місць

7
0

«Ця Програма спрямована на поглиблення співпраці між службою зайнятості, місцевими органами влади, соціальними партнерами та роботодавцями стосовно підвищення рівня зайнятості населення, – каже директор Ужгородського районного центру зайнятості Віктор Георгійович Ледіда. – Вона має кілька пріоритетних напрямків. У першу чергу це створення нових робочих місць, у тому числі за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття".

 

"Всього до 2013-го плануємо створити 1000 вакансій, і кожна десята з них – за кошти Фонду. Передбачається і створення тимчасових робочих місць (щорічно – 320) шляхом залучення безробітних, а також учнівської та студентської молоді, пенсіонерів, інвалідів, зайнятих осіб у вільний від основної роботи час, до суспільно-корисних оплачуваних громадських робіт» — додав Віктор Ледіда.
 
За словами директора Ужгородського районного центру зайнятості Віктора Георгійовича Ледіди (на фото), планують у районі у наступні два роки в рамках затвердженої Програми максимально сприяти підприємствам, установам та організаціям у здійсненні професійної підготовки, перепідготовки та підвищенні кваліфікації працівників згідно з потребами виробництва. Зокрема, за рахунок Фонду передбачено навчання 200 осіб із числа безробітних. Ну і, звичайно, не залишилося поза увагою надання допомоги по частковому безробіттю з метою збереження робочих місць та здійснення заходів профілактики   настання страхових випадків з метою запобігання безробіттю.
 
У зв’язку з ускладненням ситуації на ринку праці, скороченням потреби в робочих кадрах значущими стають питання організації оплачуваних громадських робіт та забезпечення їх фінансування на солідарній основі. За 11 місяців 2011-го на таких роботах побувало 282 осіб.
 
Особливої актуальності питання виділення коштів з місцевих бюджетів на проведення оплачуваних громадських робіт набувають у зв’язку з Євро-2012, адже потрібно благоустроїти та впорядкувати території населених пунктів.
 
«Гарячою» залишається проблема працевлаштування осіб із інвалідністю, дітей-сиріт, неповнолітніх. Потребують додаткового соціального захисту від безробіття і жінки, які мають дітей віком до 6 років; одинокі матері з дітьми до 14 років або дітьми-інвалідами; молодь, яка закінчила або припинила навчання у школах, ПТУ або вузах тощо. Для їх працевлаштування, каже В. Ледіда, передбачається пріоритетне надання дотацій роботодавцям на створення додаткових робочих місць. Дотації роботодавцю на створення спеціалізованих робочих місць для осіб з інвалідністю можуть бути надані також Фондом соціального захисту інвалідів.
 
«На підприємствах Ужгородського району, де працює менше 5% осіб зі згаданих категорій від загальної кількості працівників, будуть заброньовані робочі місця для їх працевлаштування», – каже Віктор Ледіда.
 
І на завершення – кілька слів про виконання Програми сприяння зайнятості населення на 2010–2011 роки. Вже за 10 місяців цього року створено 1058 нових робочих місць,за сприяння ЦЗ понад 1000 осіб, тобто кожен другий із тих, хто звернувся до служби зайнятості, знайшли роботу. Ще значна кількість отримала нові знання, профорієнтаційні послуги тощо. Для школярів проведені профорієнтаційні уроки в школах, спрямовані на формування у випускників уявлення про актуальні потреби ринку праці. «Бо краще нині допомогти зробити правильний вибір, ніж потім перевчати», – додає керівник центру.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також