За яким тарифом платити за газ?

8
0

До своїх здобутків уряд відносить зниження (з 414 до 339 грн. за тисячу кубів) ціни на газ для населення, але тільки на газ, який використовується НЕ для опалення

До своїх здобутків уряд відносить зниження (з 414 до 339 грн. за тисячу кубів) ціни на газ для населення, але тільки на газ, який використовується НЕ для опалення, тобто лише для кухонної плити та гарячої води, де вона не подається централізовано. Як же бути тим громадянам, які встановили сучасні газові котли і газ для приготування їжі, підігріву води та опалення у них проходить через один лічильник?

Докладно, як пояснив «СЗ «Паланок» начальник житлово-комунального управління міста Ужгорода Іван Крайняківський, нормативними документами це не визначено. За логікою, такі абоненти мали б сплачувати за більшою ціною вартість усього використаного газу, бо розділити скільки на що пішло технічно не можливо. Хоча, з огляду на те, що не всі нововстановлені котли зареєстровані, мабуть знайдуться «умільці», які платитимуть так, наче весь газ використовується НЕ для опалення. Чи збирається «Закарпатгаз» моніторити це питання з’ясувати не вдалося.

Лариса ПОДОЛЯК

«Старий Замок «Паланок»

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також