За минулу добу на Закарпатті сталося 5 пожеж

6
0

горіли 4 житлових будинки та споруда господарського призначення

За минулу добу на Закарпатті сталося 5 пожеж, економічні втрати від яких склали 184 тисячі гривень. Вогонь пошкодив 4 житлових будинки та споруду господарського призначення. Під час гасіння пожеж врятовано матеріальних цінностей на 30 тисяч гривень. Зафіксовано 1 неправдивий виклик підрозділів МНС. Здійснено три виїзди на гасіння пожеж, спричинених загоряннями сухої трави, економічні втрати від яких склали 30 тисяч гривень. Третій день найбільш складна пожежна обстановка на Ужгородщині, де виникло 39 відсотків всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень та несправних електромереж, від цієї причини виникло 35 відсотків всіх загорянь минулого тижня.



З початку року на Закарпатті вже сталося 265 пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 1 мільйон 614 тисяч гривень. На пожежах загинуло 25 дорослих та 1 дитина, ще 11 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 4 людей.



У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.



Пожежі:



15 квітня о 12:15 до міжгірських рятувальників надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку на вулиці Промисловій, що в районному центрі. До місця події було направлено відділення пожежників з СДПЧ-14, які разом з місцевим населенням зуміли не тільки погасити вогонь, але й врятувати майна господарів щонайменше на 30 тисяч гривень. Полум’я з’явилося в оселі через порушення господарями правил пожежної безпеки при монтажі та експлуатації електромережі, а безпосередньо до займання призвело коротке замкнення електропроводки. У будинку пошкоджено стіни та перекриття, матеріальні збитки від вогню встановлюються.



15 квітня о 13:40 за телефоном «101» іршавські рятувальники отримали повідомлення про пожежу в селі Чорний Потік, де полум’я охопило дах житлового будинку. Через коротке замкнення електромережі та складоване на горищі сіно, вогонь пошкодив перекриття та покриття будинку, завдавши втрат на 40 тисяч гривень. Пожежу ліквідовано зусиллями двох відділень вогнеборців з СДПЧ-13.



15 квітня о 17:54 за сигналом тривоги на загоряння в житловому будинку в селі Бронька виїжджали пожежники з МПК-23 по охороні села Довге Іршавського району. До пожежі призвело коротке замкнення електромережі, через що вогонь знищив частину речей господарів, завдавши економічних втрат на 24 тисячі гривень.



15 квітня о 19:44 оперативно-координаційний центр отримав ГУ МНС України в Закарпатській області отримав повідомлення від мешканців вулиці Дендеші в обласному центрі про загоряння споруди господарського призначення на одному з приватних обійсть. Два відділення ужгородських пожежників зуміли спинити вогонь перш ніж він почав загрожувати сусіднім будівлям, обмеживши втрати господарів тонною сіна та пошкодженою спорудою. За попередніми даними причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем господаря.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також