За минулий рік на Міжгірщині побільшало пожеж

10
0

7 лютого за участі голови райдержадміністрації Василя Щура, його заступників Василя Радовецького, Івана Ледиди та Миколи Тимощука відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів РДА та очільниками організацій і установ району.

 

З питаннями, що виносилися на розгляд учасників наради, ознайомив перший заступник голови РДА Василь Радовецький. По першому питанню він запросив до слова начальника райвідділу УМНС України в Закарпатській області Івана Іваниша, який оприлюднив підсумки оперативно-службової діяльності очолюваного ним відділу за 2011 рік.
 
Ознайомивши присутніх з структурою, штатною чисельністю районного відділу, Іван Васильович акцентував увагу на діяльності колективу в минулому році. Торік на території Міжгірського району виникли 52 пожежі, з яких пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано 40. Матеріальні збитки складають 1 млн. 953 тис. грн. Одну людину травмовано, одна загинула.
 
Із загальної кількості 10 пожеж сталися в Міжгір’ї, 42 — у сільській місцевості, на одній з яких загинула людина. Як повідомив виступаючий, у порівнянні з 2010 роком зросла кількість пожеж у житловому секторі (44 випадки), 3 — на об’єктах приватної та державної власності. У процентному відношенні найбільше виїздів здійснено в села Тереблянської долини (60 проц.).
 
Основною причиною загорань (80 відсот.) є несправний або неправильний монтаж електропроводок, порушення правил експлуатації електрообладнання, мали місце також несправність пічного опалення та необережне поводження з вогнем.
 
Протягом звітного періоду через необережність переходу через місток та зловживання спиртними напоями 4 особи загинули на водних об’єктах району. Надзвичайних ситуацій не виникало, класифікованих надзвичайних подій (ДТП, зазублення туристів, виявлення вибухонебезпечних предметів тощо) було 16.
 
Згідно із відповідними документами Міжгірським РВ УМНС України в минулому році надано платних послуг на суму 18518,73 грн. та 17661,07 грн. отримано спонсорської допомоги.
 
Серед проблемних питань Іван Іваниш назвав фінансове та матеріально-технічне забезпечення, відсутність боксу для резервного автомобіля, незавершення будівництва адмінкорпусу, передача у власність райвідділу земельної ділянки та будівлі, де розміщено окремий пост державної пожежної охорони с. Колочава.
 
Пояснити причини загорань, пов’язаних з електропостачанням, голова РДА Василь Щур попросив начальника району електричних мереж Михайла Кеміня. Михайло Васильович констатував, що найбільш складна ситуація з даного приводу в селах Тереблянської долини, де за звітними даними найбільше втрат електроенергії через крадіжки. Як правило, пожежі виникають внаслідок перевантаження електропроводки через підключення саморобних камінів для обігріву приміщень чи її несправність, за що відповідальність несуть самі господарі.
 
— Причиною загорань нерідко стають і дешеві китайські подовжувачі. Звичайно, контролери РЕМ попереджають абонентів про наслідки від недотримання правил електропостачання, але, на жаль, їх не завжди дотримуються, — сказав Михайло Кемінь.
Василь Радовецький, перший заступник голови РДА повідомив, що за інформацією з області до 20 лютого очікується різке зниження температури. А, отже, люди використовуватимуть різні засоби для обігріву. Особливу увагу він зосередив на багатоповерхівках райцентру і попросив комунальну службу провести роз’яснювальну роботу серед їх мешканців на предмет обережного поводження з електроприладами, зокрема камінами, бо перевантаженість вже зношеної електропроводки може призвести до пожежі. Також Василь Степанович звернувся до керівників з проханням зробити все можливе, аби попередити замерзання води у підвальних приміщеннях, школах та дитячих садках.
 
Свої міркування з даного приводу висловив начальник КП “Міжгірське ВУЖКГ” Ярослав Купецький.
 
Підсумував розмову, давши доручення відповідним службам, голова РДА Василь Щур.
З діяльністю районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом 2011 року ознайомила його директор Наталія Тимощук. За її інформацією, діяльність районного ЦСССДМ здійснювалася за такими напрямками: вчасне виявлення та профілактика раннього соціального сирітства, робота в сфері профілактики ВІЛ/СНІДу, з волонтерами, юнаками приписного та призовного віку, з опікунами, піклувальниками, дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, з сім’ями та окремими особами через діяльність “Служби підтримки сім’ї”. Наталія Миколаївна повела мову щодо роботи центру з прийомними сім’ями, яких на сьогоднішній день у районі 8, особами, які звільнилися з місць позбавлення волі та засудженими без позбавлення волі, а також з інвалідами.
 
Обговорюючи інформацію, заступник голови РДА Микола Тимощук порушив питання багатодітних та неблагополучних сімей, серед яких є й такі, які потребують допомоги в ці морозні дні, що викликало жваве обговорення серед учасників наради. Свої думки, пропозиції як допомогти потребуючим неблагополучним сім’ям, одиноким престарілим висловлювали начальник відділу у справах сім’ї та молоді Тетяна Горова, в.о.директора РЦЗ Георгій Чернишук, начальник РВ УМВС України в Закарпатській області Юрій Пеца, начальник відділу у справах дітей Андрій Томаш.
 
Підбиваючи підсумки обговорюваного питання, голова РДА Василь Щур доручив створити комісію з числа голів сільських рад та представників відповідних служб і взяти під особливий контроль неблагополучні сім’ї, багатодітні родини.
 
—Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, який нещодавно відвідав Закарпаття, визначив пріоритети у роботі з дітьми в правовій сфері— сказав Василь Михайлович. — Особлива увага в поточному році приділятиметься захисту сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, роботі з багатодітними родинами, захисту дітей з особливими потребами та інвалідністю. Отже, маємо з належністю віднестися до вказівок щодо захисту прав дітей у Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також