За останній тиждень захворіло більше 1.5 тис. закарпатців

12
0

У понеділок, 17 жовтня, під керівництвом першого заступника голови обласної адміністрації Івана Бушка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Першим обговорили питання щодо перевірки підприємств та приймальних пунктів, які здійснюють роботу з металобрухтом. Після нещасного випадку, що трапився влітку у Сваляві, (під час демонтажу будівельного крану металева конструкція впала, обірвавши життя 3 осіб) в області проводилися комісійні обстеження спецпідприємств щодо дотримання умов роботи з металобрухтом. Як розповів начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Віктор Лукеча, за  результатами перевірок понад 40-ка установ, їх було розділено на три категорії. До першої та другої увійшли ті, що працюють відповідно до норм чи зі незначними недоліками. Що ж організацій третьої категорії, то в їх роботі виявлені значні порушення. Тому комісія доручила районним адміністраціям та міськвиконкомам провести повторні перевірки установ в Ужгороді, Виноградові та на Мукачівщині. Також  управлінню промисловості та інфраструктури доручено підготувати звернення до правоохоронців та податківців стосовно припинення діяльності установ, які працюють без ліцензій.

Окремо розглянули питання щодо початку опалювального сезону. В області вже обігріваються бюджетні установи. Проте у містах Ужгород та Мукачево залишається невиконаною реконструкція систем водо- та теплопостачання на кількох об’єктах. Зокрема, це стосується, приміщень обласного архіву та обласного музично-драматичного театру. Причина – не вчасне проведення державних закупівель. Про це розповів начальник управління житлово-комунального розвитку Василь Романець. Для оптимального і оперативного вирішення питання комісія вирішила залучити до робіт шляхом тендеру єдиного виконавця. 

У свою чергу, головний санітарний лікар краю Володимир Маркович, відзначив, що у зв’язку зі зниженням температури нині спостерігається зростання захворюваності населення на ГРВІ. Упродовж останнього тижня зафіксовано 1874 хворих (на 174 більше, ніж за попередній тиждень).  Минулого року у цей період вже спостерігалася значно більша кількість випадків захворювання – понад 3 000. Тож наразі ситуація залишається цілком стабільною. Для подальшого контролю над епідеміологічною ситуацією комісією прийнято план щодо профілактичних заходів, діагностики, лікування ГРВІ та грипу в області.

У рамках Програми прикордонного співробітництва зі Словаччиною в області реалізовується проект зі встановлення систем оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій. То ж сьогодні комісія також затвердила перелік міст на сіл області, де ці системи будуть встановлені. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також