За півроку 2015-го Закарпаття відвідало на 40% більше туристів, ніж минулоріч

11
6

Про це заявив у коментарі Deutsche Welle професор-туризмознавець Федір Шандор.

На його думку, на відміну від Криму, казати про зірваний туристичний сезон у Закарпатті - безвідповідально. Більше того, каже експерт, Закарпаття і досі приваблює деяких росіян, які без остраху приїздять сюди і на відпочинок, і на лікування.

На підтвердження слів експерта, журналісти Deutsche Welle зустріли на відпочинку у Закарпатті подружжя з Москви.

Георгій і Наталія приїхали на Закарпаття через тиждень після стрілянини в Мукачеві 11 липня. Поїздку запланували ще рік тому. Про "криваві розбірки хунти і правосекторівців" дізналися в день виїзду з Москви, але рішення не змінили. Георгій - художник, його дружина – дизайнерка інтер'єру. Пояснюють, що в Україні ніколи раніше не бували, а приїхати нині змусив внутрішній протест проти надмірної й безглуздої пропаганди російських ЗМІ.

Георгій певен, що нові відчуття від відвідин Закарпаття інспірують його творчість. Наталія більш стримана і зізнається, що таки відчуває дискомфорт, але не через ймовірность "потрапляння під кулі", а через незнання української мови.

– Я вперше у житті відчуваю жахливий дискомфорт через те, що не знаю мови країни, у якій перебуваю, – пояснює Наталія кореспондентці DW російською мовою.

Вона каже, що у багатьох країнах, якими подорожувала, спілкувались англійською чи російською.

– Однак тут мені ніяково говорити російською. Хоча тут чую російську мову. Можливо, мої відчуття через той сором, який я маю через мою країну, – пояснює дизайнерка.

Mukachevo.net за матеріалами Deutsche Welle

Коментарі

4
489

Относительно Георгия и Наталии можно сказать одно- в семье не без урода. И отчего же такой "сором"?? А художник Георгий в жизни что-то тяжелее собственного хрена поднимал?

Й
Йончі

В Китаї вже давно не радувуться великій купі народа.Вшиткой затопчуть.Най туристичні кантори вкладують гроші ,по-київськи звучить Кошти, в край.Ще чудуюся ,шо тут кругом кантрабандисти , а раніше були заводи.

1
123

Блуд галимый я сам лично приезжал в Мукачево в котором не был три года и сам видел и слышал как живётся на Закарпатье могилизация, работы нету, пенсии мизерные, зато ЦЕНЫ ОГОГО,и главное что во всём виноватые Россияне.По городу проехать не возможно одни пробки и ямы за городом дороги тоже не ахти,а если Ф.Шандор считает туристов по гос номерам других государств на которых ездит всё Закарпатье, то да там туристов в каждом дворе!!!!В Косино,и термальных бассейнах одни заперевальные туристы которые даже не стыдятся высказываться негативно в адрес Закарпатья!!!! Вот так!

ІБ
Із Берегова

Пане Золтан Бабяк. Місто Берегово перетворюється на мусорну свалку. Що має простий берегівський пенсіонер, вчитель, лікар від бурхливого розвитку туризму в нашому місті? Зрозуміло, бізнесмени - прибуток. А простий народ - тільки проблеми: повсюду мусор, ціни на продукти на рівні київських, буси із туристами забруднили повітря міста, через чужинців в місті зростає інфекційна захворюваність, інфраструктура Берегова під напливом туристів просто розвалюється на очах (колапс водопостачання, розвалені тротуари та дороги, мости), погіршується криміногенна ситуація. І ключове питання: для вирішення зазначених проблем, створених туристичною сферою, який обсяг податків до місцевого бюджету Ви акумулювали за останній період? Питання риторичне: 70-80% доходів турсфери пане Бабяк в тіні і місцева влада мабуть з користю для себе закриває на це очі. Тільки в тіньовій оренді м. Берегова працює 500-600 обєктів нерухомості приватного сектору. Вся решта бізнесу сидить на символічному єдиному податку.

R
rem

Транзитні і туристичні транспортні потоки на Закарпаття повністю знищили авто- та транспортну інфраструктуру. Хто буде цю інфраструктуру відновлювати? Справедливо ті, хто на цих потоках заробляє - в першу чергу логістично-туристичний бізнес, сума сплачених податків якого є смішною в порівнянні з його доходами.

M
milosh

Но сволочі заперевальні пруть та пруть, спасу од них ниє..Гроші туй свої смердючі лишають. Мусиме робити із-за них, а не молитися на нашого Орбана І Сятого. Ліпше би в Киюві свойому сиділи собаки, а не топтали нашу зимлю срібну русинську..

Читайте також