Заборона на ввіз м’яса з Чехії ще прямує з Києва

12
0

А з Росії ми майже не імпортуємо

Наразі, як повідомив начальник Закарпатського обласного управління ветеринарної медицини Юрій Садварі, це відомство ще не отримало офіційного повідомлення Державного департаменту ветеринарної медицини України про заборону на ввіз м’яса і м’ясопродуктів з Чехії, Хорватії, Палестини і Єгипту. Нагадаємо, прес-служба департаменту повідомляла, що заборона введена у зв’язку зі спалахом ящуру на території Палестини і Єгипту, а також хвороби Нью-Касла в Чехії.

На адміністративній території Республіки Хорватія (Осьєцько-Баранськая адмінтериторія) зафіксований спалах захворювання свиней класичною чумою.

Кореспонденту ЗІА «Простір» Юрій Садварі повідомив, що з Росії, з якої теж заборонено ввіз на Україну м’яса через підозру на захворювання птиці на пташиний грип, Закарпаття практично нічого не імпортує. Швидше експортує, хоча єдине підприємство області, ТОВ «Прогрес», яке претендувало на експорт до Росії, а тому підпадало під перевірку російських інспекторів, її не пройшло.

Під питанням і відправка бджолопакетів та бджолиних маток до Росії та Казахстану – дві проби закарпатського меду, які відібрала спеціальна інспекція, не відповідали належному рівню.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також