Закарпатець з супутницею намагалися вивезти до Росії 8-річного хлопчика

3
0

по документах дівчинки

Прикордонники Сумського прикордонного загону зупинили спробу перевезення дитини через державний кордон по чужому свідоцтву про народження. Сумніви у прикордонників викликали документи на дитину, які пред’явили на паспортний контроль в пункті пропуску `Рижівка` громадяни України 19 квітня 2009 року о 17:30




Документи у дорослих сумніву не викликали, а на дитину було відсутнє доручення від батьків для виїзду за кордон. Під час вивчення документів, з’ясувалось, що пред’явлене на паспортний контроль свідоцтво про народження належить дівчинці 2001 року народження, а в пункті пропуску знаходився хлопчик. Хоча всі троє намагались довести правоохоронцям, що перед ними дівчинка.



Але згодом чоловік, 22-річний мешканець Закарпатської області та його подруга, 21-річна жителька Вінницької області, зізналися, що разом з племінником чоловіка вони їхали в прикордонне російське село Тьоткіно до знайомих жінки. А свідоцтво про народження на дитину належить племінниці чоловіка.



В зв’язку з тим що в діях громадян України можливо містяться ознаки злочину передбачених ст. 149 `Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини`, та ст. 357 `Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем, або їх пошкодженням` в порядку статті 97 КПК України, інформацію було направлено до УВМС в Сумській області. Сумським прикордонним загоном проводяться перевірочні заходи щодо наявності в їх діях ознак злочину передбаченого ст. 332 ККУ `Незаконне переправлення осіб через державний кордон України`.



Наразі хлопчика, якому з його слів близько 8 років, поміщено в притулок для неповнолітніх, а дорослі дають пояснення правоохоронцям, повідомляє прес-служба Сумського прикордонного загону.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також