Закарпатська Держземінспекція виявила 586 порушень земельного законодавства

11
0

З початку цього року державні інспектори Управління Держземінспекції з контролю за використанням та охороною земель у Закарпатській області провели 586 перевірок щодо дотримання вимог земельного законодавства.

Вони виявили 586 порушень на загальній площі 17,37 тис. гектарів, видали 234 приписи, склали 131 протокол про правопорушення, винесли 129 постанов про накладення адміністративного стягнення на суму 32,64 тис. гривень. Також стягнули штрафів з 63 порушників на суму 14,38 тис. гривень, вжили заходів впливу до 200 осіб, які вчинили правопорушення на загальній площі 15,31 тис. гектарів.

Крім того, державні інспектори виявили факти самовільного зайняття земельних ділянок, зміни їх цільового призначення та зняття родючого шару ґрунту без отримання дозволу. Вони нарахували шкоду на загальну суму 161,1 тис. гривень, яку буде відшкодовано територіальним громадам області.

Крім того, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування в області допустили 44 порушення в розпорядчих актах, які стосуються земельних питань. За цими фактами спеціалісти направили керівникам органів влади 204 клопотання.

- За підсумками перевірок фахівці Управління направили до органів прокуратури та правоохоронних органів матеріали з 68 справ, - зазначила начальник Управління Держземінспекції з контролю за використанням та охороною земель Ліонелла Завадяк. - Основну увагу у ІІІ кварталі державні інспектори скерують на проведення перевірок з питань дотримання вимог земельного законодавства при використанні земель сільськогосподарського і лісогосподарського призначення та земель природно-заповідного фонду.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також