Закарпатська облрада просить ВР дозволити закарпатцям їздити на авто з іноземними номерами цілий рік

16
19

Також проголосували за те щоб також врегулювати питання розмитнення авто згідно з європейськими нормами, зокрема питання ціни.

За це рішення проголосувало 89 депутатів.

Як пояснюється у зверненні чинне законодавство щодо терміну перебування іноземних авто на території України некоректне та незручне, а отже сприяє виникненню штрафів та різного роду махінацій. Саме тому у Звернення рада  просить внести зміни до чинного законодавства у відповідність до Стамбульської конвенції від 26.06.1990.

Звернення також надішлють до народних депутатів України від Закарпатської області для сприяння у вирішенні порушених у ньому питань.

Верховній Раді України
Кабінету Міністрів України

ЗВЕРНЕННЯ

Завдяки можливості спрощеного перетину закарпатці часто здійснюють приватні, ділові й робочі поїздки у європейські країни. Традиційно багато наших земляків, маючи можливість отримувати гідний заробіток у розвинутих країнах світу, вкладають зароблені кошти вдома, цим самим надаючи додаткові і немалі інвестиції в розвиток нашого краю, що сприяло покращенню рівня життя населення області загалом.

Актуальною проблемою є придбання транспортних засобів з іноземною реєстрацією, порядок ввезення яких змінився минулого року. З 5 березня 2013 року Держмитслужбою України змінено поняття «комерційний автомобіль» та скорочено терміни перебування таких авто в Україні.

З того часу зафіксовано чимало випадків, коли до власників авто з іноземною реєстрацією надходять кількатисячні штрафи за «український простій». Такі дії важко вважати правомірними, оскільки Стамбульська конвенція дозволяє упродовж року пересуватись на автомобілі, зареєстрованому в іноземній компанії. Уповноважені державні органи посилаються на листи, накази, внутрішні розпорядження тощо. При цьому зазначимо, що Стамбульська конвенція – це міжнародний договір, ратифікований Україною 24 березня 2004 року, який має вищу юридичну силу ніж листи, накази, вказівки, а тим більше внутрішні розпорядження.

У порушення Стамбульської конвенції, митниця фактично припинила оформлення тимчасового ввезення і позбавила громадян можливості користуватися таким правом.

Подібна ситуація спостерігається у всіх прикордонних регіонах України, що в свою чергу стимулює до пошуку корупційних схем як при ввезені автомобілів, так і при їх експлуатації.

У зв’язку з наведеним вище, звертаємося до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з проханням внести зміни до чинного законодавства щодо збільшення терміну тимчасового ввезення автомобілів з іноземними номерами громадянами України.

Звернення прийнято на другому пленарному
засіданні вісімнадцятої сесії
обласної ради VI скликання
Депутати Закарпатської обласної  ради VI скликання

Мукачево.net

Коментарі

Н
новатор

Нова формула розтаможки кількість циліндрів помножити на обєм двигуна і всі красно розтаможать і все ОК. Для цілоі Украіни а не вибірково

Д:
до :)

За лохів тримають ВСІХ. Тільки Митний кодекс регулює ці положення, а змін ВР не приймала і не могла прийняти: Митний Кодекс України Стаття 95. Строки транзитних перевезень 1. Встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту: 1) для автомобільного транспорту - 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці - 5 діб); {Пункт 1 частини першої статті 95 із змінами, внесеними згідно із Законом № 405-VII від 04.07.2013} 2) для залізничного транспорту - 28 діб; 3) для авіаційного транспорту - 5 діб; 4) для морського та річкового транспорту - 20 діб; 5) для трубопровідного транспорту - 31 доба; 6) для трубопровідного транспорту (з перевантаженням на інші види транспорту) - 90 діб. 2. До строків, зазначених у частині першій цієї статті, не включається: 1) час дії обставин, зазначених у статті 192 цього Кодексу; 2) час зберігання товарів під митним контролем (за умови інформування органу доходів і зборів, який контролює їх переміщення); 3) час,

Z
Zoltan

Могли бы сразу и зарплату просить для подкарпатцев в долларах: 1 доллар равняется 1-ой гривни :) Имею где-то 3 тысячи гривен, имел бы 3 тысячи долларов. Чокнутые наши депутаты, короче...

:
:)

знов лоханули всіх! це звернення касається лише тих автомобілів яких український газда має фірму напрклад у словакії! не про народ іде річ- далі кожні 5 днів пересічка залишається! рано пилисьте шампусік!

Д1
до 123

Не відмінили нічого, то не компетенція Чопської митниці. Вони тимчасово не виконують цю постанову посилаючись на Конституційні права жителів України.

1
123

уже не треба,одмінили

О
От

Хуй їм. а не їздити ! ЛЕМ они аварії роблять

ДR
до Racer_Vetal

Про шо ти кажеш? 5 днів то пів біди. Від сьогодні мусиш заїхати і виїхати в різних пунктах пропуску (щоб був транзит).

R
Racer_Vetal

Дай Бог, щоб депутати підтримали таку пропозицію, було б дуже добре, а то бідні люди хочуть мати авто з словакії чи то чехії (бо як всім відомо там розумна ціна) але вже інший тупий закон - пересічка кожні 5 днів. Я б пропонував зробити масові протести та ходи у звязку з такою пропозицію, і підняти це питання на державному рівні, і користуючись нагодою - такою, так сказати зміною системи влади та законів...

ДД
до до до гукана

В Італію нема толку. З ЕС їздять в Англію, Америку до часників. 2 тижня робиш, 2 дома - 2000 Евро мінус налоги.

ДД
до до гукана

..а шо теперька идти до италийцев гузици мыти? де робити? до маскалив клятых не хочу.....

МВ
митна варта до гуган

можеш возити - кить купуеш на барві))))

ДГ
до гуган

Хоча .. возити можеш, хто тобі не дає? но заробити на тому уже не зможеш.

ДГ
до гуган

Ти розумієш хоть шо спитав? В Україні "нормалізують" ціни до рівня ЕС і уже ніхто нікуди возити не буде. Будете чесно робити, а не контрабанда.

Г
гуган

а цигаретлики и соляру мож буде возити?

Д1
до 123

Не треба ніяку розтаможку, не хоче ціла україна нич купувати. Треба дозволити знаходитись за кордоном рік, як було давно, а не кожні пара днів ганяти машини туда-сюда.

П
пофиГ

я в селі вааще без номеров їздю

І
ігор

ПІДТРИМУЮ !

1
123

Треба нормальну розтаможку а не машини з чужими номерами.Ціла Україна хоче купувати машини по європейських цінах.

Читайте також